top10tsitati.jpg

ТОП 10

НА ЦИТАТИ ОТ СЕДМИЦАТА 10.06 – 16.06

 

10.

ЕМИЛИЯ, фолкпевица:

„Не, не съм бременна и нямам такива планове за в бъдеще. Благодаря на Господ за прекрасните ми деца, но за още няма да ми стигнат силите”.

Наблюдателните й фенове стигнали до това предположение, когато я видели в тоалет с висока талия и с „наедряло коремче“. Колкото за бъдещето, то трудно се планира. А пък за „силите“…ще й стигнат, сигурен съм.

 

9.

ЗРИТЕЛИ:

„Фантастично! Зашеметяващо! Запомнящо се!“

Романтичната опера „Лоенгрин“ сложи началото на Вагнеровия фестивал в Софийската опера и балет. Спектакълът е посрещнат с огромен възторг от публиката. На няколко пъти представлението е прекъсвано от спонтанни аплодисменти – нещо, което е извън традицията при изпълнение на Вагнеровите опери. Френетичният аплауз и виковете „Браво!“ на зрители от Португалия, САЩ, Германия, Бразилия ознаменуват успеха на една невероятна постановка, изпълнена от ансамбъла на Софийската опера по възможно най-добрия начин.

Прекрасно събитие за самочувствието ни на българи.

 

8.

Хари КЕЙН, капитан на английския националния отбор по футбол:

„Ако не спечелим, ще бъдем разочаровани.“

Дръзка е тази мечта на Кейн, но може би и осъществима, като познаваме характера на английските футболисти. А българските футболисти ще наблюдават „колегите“ си на „по бира“ от луксозните си „местоубежища“ у нас или в чужбина. И няма шанс скоро ситуацията да бъде променена.

 

Димитър ГЛАВЧЕВ, премиер (между другото и външен министър)::

„Изпълнихме основната си задача - провеждането на честни и свободни избори“

30% гласували, 70%: „не ме интересува кой ще управлява“. Важното е, че вече всички родни идиоти си имат свои представители в парламента. Това е демокрацията!

 

6.

Владимир ПУТИН, президент на Русия:

„Ако Киев и западните столици откажат, това си е тяхна работа, те ще носят политическа и морална отговорност за продължаването на кръвопролитията“ Изтегляне на украинските войски от териториите на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области, отказ от присъединяване на Украйна към НАТО, отказ на Киев от ядрено оръжие и вдигане на западните санкции над Русия – това е, според думите на Путин, „поредно, конкретно, истинско предложение за мир“. Колкото за Крим – „чий да е, ами руски!“

Има ли някой, който да повярва, че това са поне относително честни и обективни условия за прекратяване на КРЪВОПРОЛИТИЯТА, започнати от Путин?

 

5.

Йенс СТОЛТЕНБЕРГ, генерален секретар на НАТО:

„Доволен съм, че днес уточнихме как Унгария няма да участва в подкрепата на НАТО за Украйна. Унгарски персонал няма да се включва в тези дейности, както и никакви финанси на Унгария няма да бъдат използвани за това. В същото време премиерът увери, че Унгария не е против усилията на НАТО и ще позволи на останалите съюзници да действат"

Умее Западът да „разговаря“ със своенравните си партньори. Хем е запазен имиджът на Орбан като приятел на Путин, хем, в крайна сметка, е постигната главната цел: да не се бламира решението на блока да помага по-активно в противопоставянето на руската военна агресия. 

 

4.

Ан Кийст-БЪТЛЪР, директор на английската разузнавателна агенция по електронна сигурност:

„Ако става дума за Русия, ние сме сериозно загрижени от растящите връзки между руските разузнавателни служби и прокси групите, които извършват кибератаки“

Изявлението на г-жа Бътлър е по повод на бруталната кибератака на руски хакери, която оставила английски болници без кръв и довела до отмяна на операции.

„Заплахата от Русия е сериозна, и то на световно равнище. Това изисква постоянно да сме бдителни и да си сътрудничим и с други държави, за да я победим" – добавя тя.

Целта на Путиновите хакери е да всяват страх, хаос, страдания на „лошия“ колективен Запад, докато той се…разпадне. Дали ще го доживеем?

 

3.

Проф. Николай СЛАТИНСКИ,

„Днес е тотална паника в Русия на Путин. Вчера нещата сякаш са били под контрол, днес е бурен разпад“

Така професорът оценява състоянието на Московската борса след новите санкции на САЩ, наложени в сряда, които спряха търговията й с долари и евро.

„Прекратяването на търговията с евро и долари на борсата ще доведе до появата на паралелни курсове“ – смята икономистът Дмитрий Потапенко.

Предполагам, че търговията с китайския ЮАН ще процъфти.

 

2.

Бойко БОРИСОВ, лидер на ГЕРБ:

„Моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите“

След подобно изявление на човека, който като премиер повече от десетилетие манкираше реформи, а всичко в страната ни буксуваше (освен, разбира се, размахът на корупционните сделки), неудобството е от страна на слушателя и зрителя. Но Този човек отдавна е загубил срама и достойнството си, за да е впечатлен от това. „Моята мечта“! Боже господи, остана да каже : „Имам една мечта!

 

 1.

Радан КЪНЕВ, евродепутат:

„Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще. Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу".

Това коментирал пред БНР Радан Кънев, който отново е избран за евродепутат с листата на ПП-ДБ. Подобно изказване ми се струва некоректно – не само защото именно тази коалиция го е запратила право там, в брюкселския храм, да играе ролята на играч, от когото зависят решенията на ЕП, но и защото през цялото време, докато ПП-ДБ имаха макар и малкото време да управляват – в четворка или „ротационно“ – те не получиха никаква открита, ясна подкрепа от г-н Кънев, а само дълбокомислени „анализи“ на политическата обстановка у нас. Изправени сами пред амбразурата на многоглавата мафиотска глава, хората на Кирил Петков и Христо Иванов се защитаваха както могат, грешаха, разбира се, но и много направиха. А „умните и красивите“ ги гледаха отстрани и отстояваха „достойната“ си позиция на истински седесари, макар и с 1,24 %.

Честолюбието и егоцентризмът често пъти надделяват над каузите.

 

 

Георги К. Спасов

 

 

 
Loading...