liatovmuz2024c.jpg
В периода 24 юни – 19 юли 2024 г. в Регионален исторически музей – Пазарджик ще проведе занимания с деца „Лято с музея“. Програмата е насочена към деца от 7- до 14-годишна възраст. Специалисти  ще учат децата как да тъкат килимчета, да си изработят народна носия и корона на владетел. Децата ще научат повече за родната и световна история на космонавтиката, както и за любимия роден край, ще имат възможност да моделират праисторически предмети и да изработят на грънчарското колело глинено съдче, което ще отнесат със себе си. Участниците в заниманията ще се запознаят с глаголицата, както и със старобългарската писменост.
Програмата можете да видите във фейсбук страницата на музея и на сайта на институцията.
Заниманията ще се провеждат във всеки делничен ден от посочения период.  
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦЯ: 
Заниманията се провеждат от 10,00 до 12,30 ч. в обектите на РИМ – Пазарджик в указаните дни, но всяко занятие е с различна продължителност в рамките на този часови обхват! Всяко занятие ще се провежда с оптимален брой участници – 25 до 30 деца. При повече желаещи се сформира нова група, която ще стартира работа, след като завърши първата.
Всички необходими материали се осигуряват от Регионален исторически музей –   Пазарджик.
Цена за едно занимание – 2 лв./ученик. Цена за едно занимание за групи от 20 души нагоре – 1,50 лв./ученик.
Учениците се придружават от родители или наети за целта аниматори.
РИМ – Пазарджик не носи отговорност за придвижването на учениците, които посещават заниманията в обектите на институцията.
За участие на групи е необходима предварителна заявка!
Телефони за връзка – 034/ 44 31 08 – Централна сграда на РИМ – Пазарджик
  034/ 44 57 19 – Етнографска експозиция на РИМ – Пазарджик
  
Ел. поща: museumpz@abv.bg
Liatovmuz2024Loading...