zatv_kragovo_maritsa.jpg

В регистъра на обществените поръчки е обявена поръчка за ремонта на моста над река Марица в Пазарджик.

Поръчката е за изпълнител за изготвяне на технически проект и извършване на строително – монтажни работи, поради необходимост от възстановяване на технико-експлоатационното състояние на мостовото съоръжение. Мостът е с обща дължина 181 м.

Припомяме, че такава поръчка вече беше обявена, но спряна следизборно и бетонните съоръжения стоят от тогава в коритото на реката.
"С обявяването на обществената поръчка на 20 юни стартира дългоочакваният проект за проектиране и ремонт на моста на река Марица в контурите на гр. Пазарджик.

Благодаря на всички отговорни институции и експерти, които подкрепиха усилията ни през изминалата година този толкова важен инфраструктурен обект за Пазарджик и региона да бъде реализиран", това заяви областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, която от встъпването си в длъжност през м.август 2023 г., проведе поредица от срещи и разговори с представители на МС, ръководствата на АПИ , МРРБ , ОПУ Пазарджик и община Пазарджик във връзка с финансирането и старта на проекта.

Общата стойност на осигурено финансиране е над 17 млн. лв.

От встъпването ми в длъжност положихме нееднократно усилия, за да насочим фокуса на отговорните за моста и ремонта му държавни институции. Няма да спрем с вниманието си докато не го видим такъв, какъвто трябва да бъде – ремонтиран, модернизиран и сигурен за всеки преминаващ през него.“, сподели кметът на Пазарджик Петър Куленски.

В началото на следващата седмица ще се проведе среща с органите на КАТ, за да се реши важния въпрос с реорганизацията на движението по време на ремонта, за което обществеността ще бъде своевременно информирана. От общината поднасят своите извинения на гражданите предварително за дискомфорта, който ще понесат от временното преустановяване на движението по моста, но ремонтът е повече от належащ.
Loading...