higia_nagr2024a.jpg

Най-добрите практики на лекари, болници, клиники и медицински екипи бяха отличени в деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024.
Трима лекари от ХИГИЯ - -р Иван Кузев, д-р Георги Пейчинов и д-р Пламен Станев, получиха високи отличия по време на престижна церемония в хотел „Hyatt regency“ в София. Златните статуетки и грамоти им бяха връчени от д-р Николай Болтаджиев, председател на ЦЗПЗ.

Д-р Иван Кузев, началник структура по Инвазивна кардиология в МБАЛ „Хигия“ получи наградата „Професионализъм в медицината“. Д-р Георги Пейчинов - началник на Урологично отделение, спечели приза за „Медицински иновациии“, а д-р Пламен Станев, началник на Акушеро-гинекологично отделение, завоюва отличието в категория „Клинично сътрудничество и работа в екип“.

Iv Kuzev2024 Higiya

Кардиологът Д-р Иван Кузев е участвал в диагностиката на над 10 000 пациенти, 2000 от които са били с остър инфаркт на миокарда. Благодарение на модерното интервенционално лечение и професионализма на екипите, смъртността е рязко снижена. Д-р Иван Кузев има три медицински специалности - вътрешни болести, кардиология и инвазивна кардиология. Началник на Инвазивна кардиология в МБАЛ „Хигия“, ръководител на екип от 36 човека и твърди, че всяка успешна процедура е резултат от професионализъм, добра екипна работа, подкрепа от ръководството, доверието и връзката между лекар и пациент.

Dr Peichinov2024 Higiya

Д-р Георги Пейчинов – уролог-хирург, за когото колегите твърдят, че е неповторим работохолик. От изключително добрите лекари, които въпреки, че са извън университетските структури винаги се опитват да са в новостите на тази сериозна специалност – урологията. За първи път, в Пазарджишка област въвежда лазерната терапия за лечение на бъбречно - каменна болест и само три години по-късно започва активно да развива възможностите на Shockwave терапията за лечение на една от най-критичните диагнози – хроничен простатит и еректилна дисфункция.
Д-р Пейчинов е горд баща на 4 деца и въпреки, че е опора на такова голямо семейство, извършва над 1200 операции годишно, с което се превръща в един от най-предпочитаните и надеждни професионалисти в областта на урологията.

Pl Stanev2024 Higiya

Д-р Пламен Станев е типичният представител на големите OLD SCHOOL лекари, с изключителна практика и в миналото, включително и като военен лекар. Експертизата му е в областта на акушерството и гинекологията, като през годините овладява както най-модерните практики в диагностиката на акушеро-гинекологичните проблеми, така и в оперативните техники. За своя близо 37-годишен стаж, е държал в ръцете си над 3500 нови живота. И в същото време е един от най-уважаваните и обичани ръководители на екип, с многобройни контакти на сътрудничество и взаимодействие не само в България, но и в страни от Западна Европа – Франция, Германия.
Loading...