teat07_2024.jpg

Два спектакъла могат да видят почитателите на театъра тази седмица. Тази вечер от 19:00 ч. на камерна сцена е спектакълът „Женска логика“, а в четвъртък, 11 юли, на голяма сцена се играе „Молба за напускане“.

Авторът на пиесата „Женска логика“ е Анатолий Крим, а спектакълът се поставя от Владимир Петков, с превод от Надя Попова и разказва за една самотна, все още млада жена, която е изправена пред избор - богат и влиятелен мъж ѝ предлага женитба. Прелюдия към нея е разходка до Париж. Проявите му са в стила на едновремешните аристократи, макар и в условията на днешна Русия: луксозен автомобил „Бентли“ вместо каляска и неизменните каси с шампанско. Съперникът му няма какво да предложи освен любовта си.

В „Женска логика“ ще видите актьорската игра на част от пазарджишката трупа: Людмила Даскалова, Георги Керменски, Кристина Топалова, Диана Досева и Тодор Танчев.

В четвъртък на голяма сцена ще се играе „Молба за напускане“ на Алексей Клас. Режисьор е Богдан Петканин. Участват актьорите Руслан Мъйнов, Петьо Петков - Шайбата, Филип Буков, Антоан Петров, Силвестър Силвестров и Петър Данов . Пиесата е вдъхновена от абсурдните и същевременно реалистични аспекти на корпоративния живот. Представяйки един алтернативен свят, където работата е източник на радост и никой не съжалява за своите житейски избори, тя използва хумора, за да подчертае иронията и абсурдността на нашето ежедневие. В тази вселена, хората работят с удоволствие, закъсняват с радост и остават извънредно, без да искат да напускат работното си място, а в края на деня, дори и пицата е предмет на хумористично обсъждане.
Loading...