dragomir_stoinev1.jpg

 Водачът на листата на коалиция „БСП за България” за 13 МИР-Пазарджик Драгомир Стойнев се срещна с журналисти в Пазарджик. Пред тя той определи резултата на левицата от последния парламентарен вот като „тежък” и „слаб”, но сподели, че от срещите си по общини през изминалите дни е усетил мобилизация в структурите и ентусиазъм от обединението в ляво. „Конструкцията на ГЕРБ е разклатена, а това вдъхва надежда на хората, че най-накрая страната ни може да се промени - заяви Стойнев. - Вярвам, че в следващия парламент ще има необходимото разбирателство между политическите сили, разбира се, извън ГЕРБ, за да се направи правителство, коментира още водачът на „БСП за България” в Пазарджик. Той не се ангажира предварително с това каква е възможната конфигурация на новото правителство, като каза, че първо следва да се видят резултатите от вота и участниците в следващия парламент. Освен ГЕРБ от възможна коалиция Стойнев изключи и ДПС. Той изрази задоволството си, че десницата се е завърнала в Народното събрание. "Радвам се, че десницата се възоди. Винаги съм залагал на силно дясно и силно ляво", каза още той.

 Относно Пазарджик водачът на листата на „БСП за България” сподели, че е озадачен от факта, че тук няма развита индустриална зона. „Това граничи с престъпление! Поинтересувах се защо тук няма предприятия, които да създават висока добавена стойност, това за мен ще е приоритет в следващия мандат … Аз съм франкофон, в три парламента съм бил председател на групата за приятелство с Франция и ще се радвам, ако в Пазарджик привлечем френски инвеститори чрез Френската търговска камара”. Драгомир Стойнев смята също, че транспортната инфраструктура в областта не отговаря на нуждите на населението. Като приоритет в работата си той посочи и развитието на биоземеделие в региона, за което обаче ще е нужна модернизация на ВиК сектора. Развитието на туризма като целогодишен продукт също ще е сред приоритетите.

Листата на БСП за България в 13 МИР-Пазарджик:

 1. Драгомир Стойнев - икономист, 45 г. завършил Сорбоната и френското училище за висши кадри и политици ENA. Министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г. Народен представител в няколко парламента. Вносител на десетки социални и икономически законопроекти. Владее френски, английски и руски език.
 2. Петя Цанкова - преподавател, 46 г.
 3. Лиляна Мърхова – Присадникова – юрисконсулт, 45 г.
 4. Симеон Симеонов – председател на Отечествения съюз, 63 г., коалиционен партньор
 5. Гълъбина Карамитрева – юрист, 39 г.
 6. Васил Аврамов – преподавател, 47 г.
 7. Полина Шишкова – икономист, 34 г., гражданска квота
 8. инж. Стойко Стефанов – енергетик, 37 г.
 9. Атанас Туманов – здравен мениджър, 42 г., коалиционен партньор
 10. Стефка Пенева – икономист, 46 г.
 11. Диана Варникова – Милчева – експерт „Връзки с обществеността, програми и проекти“ и журналист, 52 г.
 12. инж. Горчо Станков – технолог по дърводобива, 34 г.
 13. Невенка Ролева – банков мениджър, 53 г.
 14. Николай Дечев – управител на транспортна фирма, 28 г.

 

 1. Гергана Ичева – експерт „Човешки ресурси”, 38 г.
 2. Димитър Жилков – земеделски производител, 30 г.
 3. Сергей Темелков – собственик на предприятие, 65 г.
 4. Георги Янкулов – учредител на Фондация „Бъдеще за древна Царина”, 64 г., гражданска квота

bsp_lista110721.jpg


Loading...