gerb20210611.jpg

Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания с официално представяне на листата с кандидати за народни представители. На събитието присъстваха членове и симпатизанти, дошли специално да уважат повода.

Водачът на листата Екатерина Захариева се обърна към присъстващите симпатизанти с увереност, че ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила. Тя маркира определени моменти от предизборната програма.

"Искаме инвестициите, които направихме в образованието и инфраструктурата, да доведат до това, че младите хора, а и не само младите, да останат да живеят в България, а тези, които са я напуснали, да се върнат. Мисля, че в момента имаме голям шанс. По време на ковид кризата, особено в началото ѝ, над 200 хиляди българи се върнаха. Над 10% от тях изявяват желание, а други вече останаха в страната. Програмата от предишните избори остава и сега, но с няколко анекса. Ще фокусирам част от най-важните неща. Зад всяко наше предложение стоят експерти, разчети и модели как това да се случи. Искаме, можем и знаем как да направим България най-доброто място за правене на бизнес в Европа", каза Екатерина Захариева и конкретизира другите нови акценти в програмата на ГЕРБ: 
"Готови сме да въведем принципа на мълчаливото съгласие, така че след изтичане на определен срок, ако всички документи са наред и ако администрацията не е реагирала, всеки да може да започне да реализира дейността или бизнеса си. Ще гарантираме обслужването на бизнеса 24 часа. В рамките на година ще въведем изцяло електронно обслужване. Ще намалим с 50% всички съществуващи режими, а тези, които ще останат ще бъдат оптимизирани, а документите, които се изискват – облекчени.
Българите в чужбина са нашият капитал. Започнахме вече работа по програма, която по времето на ковид беше спряна, но вече сме я разработили. Ще поемем за една година на всеки сънародник в чужбина половината средна заплата, ако той се върне и започне работа на село, където средната работна заплата е по-ниска от средната за страната. Ще организираме тематични трудови борси с български работодатели, за да помагаме на българите в чужбина."

Вторият в листата - областният координатор на ГЕРБ - Пазарджик, Найден Шопов заяви:
"Като представител на предприемачите и на Сдружението на бизнеса в Пазарджик ще поставям и ще търся решения на проблемите на бизнеса. Втората цел, която ще преследвам е Индустриалната зона на Пазарджик, която смятам, че трябва да се реализира и тя ще даде не просто нов тласък, а отскок в развитието на промишлеността в региона. Надявам се тази зона да бъде широкоспектърна." Найден Шопов пожела успех на предстоящите избори на ГЕРБ и кандидатите за депутати от региона.

Всичките 18 членове на листата заявиха какви приоритети имат в своята професионална сфера  и какви конкретни цели и задачи са си поставили. Те се обединиха около идеята да работят още по-активно за това областта и страната ни да продължат да се развиват и занапред. По традиция бе отслужен молебен и водосвет в църквата „Света Богородица“ в Пазарджик.

ВИЗИТКИ:

Припомняме, че Екатерина Захариева е родом от Пазарджик, завършила е Езиковата гимназия в гр. Пазарджик и е дипломиран юрист от Пловдивския университет. През 2012 г. е назначена за главен секретар на президента Росен Плевнелиев. От 2013 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройство в състава на служебното правителство на Марин Райков. С президентски указ на 29 май 2013 г. президентът Росен Плевнелиев назначава Екатерина Захариева за началник на кабинета на Държавния глава. От 6 август до 7 ноември 2014 г. е отново  заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране в състава на служебното
правителство на Георги Близнашки. На 12 декември 2015 г. става министър на правосъдието във второто правителство на премиера Борисов. От 4 април 2017 г. е назначена за заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи в третия кабинет на Бойко Борисов. 
Екипът и в МВнР организира първото успешно Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, като върна високо в дневния ред на Съюза темата с европейската интеграция на Западните Балкани след 15-годишна пауза. Екатерина Захариева защитаваше националните ни интереси в ключови моменти, като например обсъждането на преговорната рамка за Република Северна Македания и зловредните действия на чужди служби и дипломати в националната ни сигурност.

Втори в листата и този път е областният координатор на ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов – предприемач, възродил футболен клуб „Хебър“ 1918 през 2015г., носител на приза „Предприемач на годината“ за 2014г. на Сдружението на частните предприемачи и работодатели.

Трети е избраният за депутат в 45-тото Народно събрание Димитър Гечев, който бе Народен представител и в 43-то и 44-то Народно събрание и зам.-председател на Комисията по земеделието и храните в 44-то Народно събрание.Четвърти – Стефан Мирев – юрист, бивш областен управител на област Пазарджик, и избран за депутат в 45-то Народно събрание.Пети е д-р Лозана Василева – Доктор по аграрна икономика от УНСС. Заместник-министър на Земеделието, храните и горите в предишното правителство.

Шести - Инж. Валери Вълков – Завършил Академия на МВР с квалификация "Инженер по Противопожарна техника и безопасност", както и Университета по архитектура, строителство и геодезия с квалификация "Инженер промишлено и гражданско строителство-конструктор. Ръководител на множество международни проекти, свързани с изграждането на тръбопроводи
за пренос на нефт и природен газ.

Седми – д-р. Илиян Траянов - Висше образование с магистърска степен от Медицински Университет Пловдив. Защитена дисертация в областта на Акушерство и гинекология, за присъждане на научна и образователна степен доктор. Началник на отделение по Акушерство и гинекология в МБАЛ-Пазарджик

.

Осми – Йордан Кожухаров – магистър по Право и юрист от Варненския свободен университет. Бивш заместник областен управител на област Пазарджик.

Девети – Малина Георгиева Консулова – Златева - магистър по Право и юрист. Адвокат с повече от 20 години професионален опит. Областен и общински председател на СДС-Пазарджик.
Общински съветник в Общински съвет – Пазарджик трети мандат. В сегашния и заместник-председател на Общински съвет.Десети – инж. Росица Рускова – Завършва Лесотехнически университет със специалност, дървообработване и производство на мебели. Завършила е и педагогика в „Тракийски университет“, гр.Стара Загора със специалност ,,Информатика и информационни технологии". От 2006 година е директор на Професионална гимназия в гр.Велинград. Общински ръководител на ГЕРБ-Ракитово.Единадесети – Димитър Балабанов – завършва Технически университет в София. Повече от 10 години работи в сферата на енергетиката. Общински ръководител на ГЕРБ-Батак.Дванадесети – Галя Кунчева – Ръководител на МГЕРБ-Стрелча. В момента завършва Право в Югозападния университет в Благоевград. Участвала е в международно студентско обучение по програма „ЕРАЗЪМ“ в Испания. Интересува се от международни отношения и международно публично право.Тринадесети – Стоил Малинов - Завършва Право в УНСС. Придобива образователна квалификационна степен Юрист. В момента е докторант по гражданско и семейно право. Работи като адвокатски сътрудник и футболен съдия.Четиринадесети – Веселин Минев - Професионален футболист, играл за ПФК „Левски“ София, ПФК „Ботев“ Пловдив, Националния отбор на България. На международно ниво - за турския „Анталияспор“. Участвал е в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Към момента Веселин Минев е треньор във ФК „Хебър-1918".Петнадесети – д-р. Мария Шопова - завършила е Медицина, ВМИ в гр.Пловдив. Има придобита специалност по Детски болести в Медицински Университет гр.София. Била е Директор на ДМСГ гр.Ветрен./ Дом за медико социални грижи за деца/. От 2005г до момента работя като педиатър към МБАЛ Хигия.Шестнадесети – Петър Спасов - завършил Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ гр. Пловдив със специалност Бизнес и информационни технологии. След завършване на бакалавърска степен продължава с магистърска програма - Софтуерни технологии със специализация Системи с изкуствен интелект.Седемнадесети – Лидия Панайотова - магистър по икономика от УНСС София и бакалавър по педагогика от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, областен координатор на ЖГЕРБ, бивш общински съветник в Общински съвет – Пазарджик от листата на ГЕРБ, както и Консултант към парламентарната група на ПП ГЕРБ при Комисията по труда и социалната политика към 43-то Народно събрание.Осемнадесети – Данаил Трифонов - Завършил е Професионална гимназия по строителство и архитектура – гр.Пазарджик. Работил е за редица частни фирми, занимаващи се с търговия на строителни материали. В момента е предприемач в сферата на интериора и вътрешния дизайн. Данаил Трифонов е награждаван и успешен състезател по риболов, където има отличия и призови места на национални и международни състезания.gerb_ekaterina_zaharieva20210611.jpg
gerb20210611a.jpg
gerb_najden_shopov2021.jpg


Loading...