az_sam_balgarche.jpg

Две първи награди присъди журито в третото издание на състезанието по краснопис „РОДОЛЮБИЕ с букви, палитра и глас“. Над 400 деца от цялата страна представиха свои преписи на три известни стихотворения на български автори: „Аз съм българче“ на Иван Вазов, „Високи, сини планини“ на Младен Исаев и „Букви“ на Цветан Ангелов.

На първо място бяха класирани Стенли Димитров на 14 г., от ОУ „Отец Паисий“, село Мененкьово, област Пазарджик и първокласничката Михаела Йорданова от СУ „Вела Благоева“, гр. Велико Търново. На второ място беше класиран Акън Юсуфов на 14 г. от ОУ „Отец Паисий“, гр. Асеновград, а третата награда остана за Калина Николова на 11 г. от ОУ "Д-р Петър Берон", гр. Плевен. Награждаването съвпадна с откриването на книжарница „Хеликон“ в град Асеновград. Присъстваха директорът на Исторически музей Асеновград - Иван Дуков, управителите на Студио Ре - Радомира Михова и Ефтим Чакъров, които са и организатори на събитието, както и Силвина Кендерова, регионален мениджър на „Хеликон“. Наградите за отличените деца са парични – 100 лв за първо място, 50 лв за второ място и предметна награда за трето място.
По време на награждаването деца от публиката изпълниха стихотворението „Аз съм българче“ и получиха албума на Веси Палашлиева „Моят ритъм“ с автограф от самата певица, която представи и песни от дебютния й албум за всички, които присъстваха на награждаването.
Оспорваното състезание за красив и четлив препис подкрепиха още Данчо Панайотов, основател на книжарници „Хеликон“, пекарна „Гая“ - Пловдив, семейство Желеви от гр. Пловдив, Георги Филипов от гр. Асеновград.


stenli_dimitrov.jpg


Loading...