remont_stamb2021_06a.jpg

Кметът на Пазарджик Тодор Попов присъства на началото на ремонтните дейности по преасфалтирането на бул. „Александър Стамболийски” в участъка от бул. „Христо Ботев” до бул. „Цар Освободител” в гр. Пазарджик”.

„Ремонтните работи ще продължат един месец, ще обхванат и двете платна, като първо ремонтът ще започне в едното, а после ще се прехвърли в другото. Изпълнител на ремонтните дейности е „Еко Хидро – 90” , която има договор за поддържане на пътната мрежа в нашия град, подписан след спечелена обществена поръчка. Реконструкцията ще обхване само пътната настилка, като включва фрезоване и полагане на нов асфалт, бордюрите нямат необходимост от ремонт. Догодина продължаваме със „Стефан Караджа” и ще преценим какви са възможностите за допълнителни дейности, а тази година ще изпълним и програмата за малките улички”. Това обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов и допълни, че през следващите дни при добро време ще бъде положена хоризонтална пътна маркировка на вече ремонтираните участъци. Кметът съобщи и другите предстоящи строителни дейности: утре ще започне изграждането на приют за възрастни хора, а от понеделник – ремонтът на новите трибуни на стадиона. Той помоли гражданите и гостите на Пазарджик да проявят нужното търпение и поднесе извинения за причинени неудобства, които са неизбежни, щом става дума за ремонт.

За преасфалтирането на участъка от бул. „Александър Стамболийски” - от бул. „Христо Ботев” до бул. „Цар Освободител”, който е с обща дължина 500 м., а ремонтираната площ ще обхване 8500 кв.м., е създадена организация за безопасност на движението в четири етапа, както следва:

1. участък от бул. „Христо Ботев” до ул. „Цар Калоян” – северно платно;
2. участък от ул. „Цар Калоян” до бул. „Цар Освободител” – северно платно;
3. участък от бул. „Христо Ботев” до ул. „Цар Калоян” – южно платно;
4. участък от ул. „Цар Калоян” до бул. „Цар Освободител” – южно платно.
Общо ремонтните дейности ще протекат до 1 месец от началото им – 17.06.2021 година.

 

 


remont_stamb2021_06.jpg


Loading...