srediz1.jpg

Грандиозният концерт е с участието на звездите на българската музикална сцена: Валентина Корчакова (сопран), Марио Николов (тенор), специалният гост от Гърция, тенорът Георгиус Филаделфевс и Симфониета-Враца с диригент: Христо Павлов.

Първите концерти от националното лятно турне с проекта "Песни от Средиземноморието" са в Пазарджик - 23.06.2021 г. от 19 ч. в залата на ДКТ "Константин Величков" и Хасково - 24.06.2021 г. в залата на читалище „Заря”, от 19 ч. Тези градове не са избрани случайно. От Пазарджик е тенорът и любимец на няколко поколения меломани - Марио Николов, а сопраното Валентина Корчакова започва своята кариера от оперетния театър в града. Тя дебютира на професионална сцена в ролята на Мадлен от оперетата на Пал Абрахам "Бал в Савоя“ в постановъчната версия на режисьора Марио Николов през 2001-та година и това е летящ старт на нейната певческа и актьорска кариера. Тази постановка на известния тенор е и неговата дипломна работа по режисура, а той самият е в централната роля, като партньор на Валентина Корчакова. Това слага началото на техния творчески тандем. В постановката от 2001 г. участват и звездите на Оперетния театър в Пазарджик - Стефка Караиванова, Иван Караиванов, Христо Зъзрев, артистите от Драматичния театър - Иво Русев, Александър Пасков и гост-солисти: Весела Нейнски, Елена Рашева. Диригент-постановчик – Юли Дамянов.

Публиката в Пазарджик познава звездните артисти, солисти в концерта „Песни от Средиземноморието“ и като изпълнители в централните роли в оперетите "Графиня Марица", "Една нощ във Венеция", "Царицата на чардаша", както и още много спектакли и концерти, които са играли на Пазарджишка сцена.

Зрителите в концерта на 23.06 от 19.00ч. „Песни от Средиземноморието“ ще се принесат в атмосферата на живописния регион с вълнуващи изпълнения на обичаните в цял свят италиански, френски, испански и гръцки песни, и разбира се сиртаки, в атрактивен аранжимент за оркестър.

Билетите са в продажба на касата на Театъра, тел. 034 443533. Местата са ограничени на 50% от капацитета на залата, при спазване на всички изисквания за отстояние и вход.


srediz.jpg


Loading...