probuda20210621b.jpg

"Добре дошло, Ти наше Лято, във Светлина облято!"

Леля Ани

 Здравей, Лято! В Деня на Лятното слънцестоене, когато цялата Природа налива сокове и всичко зрее, когато птиците пеят слънчеви песни от зори до залез, когато човекът е радостен, просто защото дните са дълги, пълни със светлина и радост второкласниците на Основно училище "Кирил и Методий" - Пазарджик дни преди да напуснат класните стаи за лятната ваканция гостуваха в Читалище "Пробуда" - Пазарджик с творческа изява да поздравим слънцето и лятото.

 Малчуганите от II "а" клас на г-жа Емилия Сиракова, с които работим съвместно от две години в часовете по изобразително изкуство, декламираха чудното стихче на детската авторка Леля Ани:

 "Слънчево момиче,
слънчево момчето,
на Земята носят
Слънцето в ръце";

 Пяха песничката с магични думи:

 "Мога да постигна, що желая -
в живота всичко се постига."

 и натвориха чудно красиви хартиени слънца.

 Детските умове направляваха ръчичките в упражняване на сръчност като сгъваха, очертаваха по шаблони кръгове, рязаха елементите на слънцето, лепиха. Всички тези дейности с цветни листа създават настроение, радост и усмивки в детските сърца. Накрая направихме голямо табло, което да поставим в коридорите на училището, за да е радостно и весело на всички ученици.

Децата получиха книжки с любими приказки - "Майчина сълза" и "Житената питка" на Ангел Каралийчев, "Хензел и Гретел" и "Бременските музиканти", "Храбрият шивач" на Братя Грим, "Рибарят и златната рибка" на Александър Сергеевич Пушкин.

 Лято е! Доволни сме, че завършва още една учебна година, в която пораснахме, станахме по-умни, по-можещи и по-знаещи. Напред към игрите! Ваканция, здравей, здравей!

 

 

Зорница Баракова, читалище "Пробуда" - Пазарджик

Probuda20210621

Probuda20210621vv


probuda20210621a.jpg
probuda20210621d.jpg
probuda20210621c.jpg


Loading...