gerb_batak1.jpg

При силен интерес от страна на гражданите премина поредната среща-дискусия на кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР Пазарджик.

Домакин на срещата бе общинският ръководител на ГЕРБ Батак и кандидат за народен представител - Димитър Балабанов. Балабанов приветства дошлите на събитието граждани и даде думата на водача на листата - Екатерина Захариева. Г-жа Захариева коментира редица теми обхващащи както областта, така и случващото се на национално ниво.
“Цел на коалиция ГЕРБ-СДС продължава да бъде достигането на минимална работна заплата от 1000лв. и средна работна заплата за страната ни - 2000лв.”, подчерта г-жа Захариева. В последващото изложения Екатерина Захариева напомни и за двата големи инфраструктурни проекта, които касаят пряко община Батак. Това е ремонтът на пътя Пазарджик-Батак, който предстои да започне съвсем скоро, както и ремонтът на пътя Пазарджик-Костенец. Като друга добра възможност за батачани беше отбелязана програмата за енергийна ефективност, която програма от ГЕРБ не само не предвиждат да спира, но беше заложено вече да засяга и еднофамилните къщи и малки жилищни сгради. За нея са предвидени 1 милиард лева.
Г-жа Захариева спря вниманието си и на това, че правителствата на ГЕРБ управляваше държавата през три големи кризи - икономически и медицинска. Въпреки това обаче страната ни усоя да премине, стоейки стабилно, доходите растат и се развиваме по всички независими и обективни
показатели, което е и видимо.
Кандидатът за народен представител инж. Валери Вълков, като експерт в строителството и участвал в редица мащабни международни проекти, разясни на гражданите подробности около развитието на инфраструктурата в нашата област. В заключение инж. Вълков подчерта, че: “В последните 10-12 години в България се строи така, както не се е строяло в последните 30
години.”
В дискусията се включи и кандидатът за народен представител д-р Лозана Василева, която бе заместник-министър на Земеделието, храните и горите в третото правителствона Бойко Борисов. Г-жа Василева припомни за отпуснатите от Държавен фонд земеделие за община Батак 500 хиляди лева, изразходвани за ремонт на църквата “Успение Богородично”. Освен тези средства, друг 1 милион лева е заделен за ремонти на улици по програмата за развитие на селските райони.
“Показахме че имаме експертизата че имаме кадрите с които да осъществяваме нашите политики.”, коментира още тя.
Кандидатът за народен представител д-р Илиян Траянов, който също бе сред присъстващите коментира здравната обстановка в страната. Д-р Траянов не скри безпокойството си от това, че масовата ваксинация на населението изглежда е спряла, което пък може да доведе до повторно връщане на заразата на есен. Д-р Траянов изтъкна, че никъде другаде в ЕС, освен в България нямаш възможност сам да избереш с коя ваксина да се ваксинираш.
Всичко това е станало възможно в България благодарение на успешната работа и големи усилия на правителството с премиер Бойко Борисов. Освен това д-р Траянов отчете като грешка спирането на допълнителните стимули за медицински лица, работеши на първа линия. “Това би могло да доведе до кадрова криза на медицински персонал”, коментира още д-р Траянов.

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Найден Шопов, Стефан Мирев, инж. Росица Рускова. Всеки от тях взе участие в дискусията като изложи пред гражданите своята визия за управлението на страната и областта.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


gerb_batak2.jpg
gerb_batak3.jpg
gerb_batak4.jpg


Loading...