voley_kupa_press1.jpg

Радвам се, че за пореден път можем да бъдем домакини на Купа България. Този път удоволствието ще е двойно, тъй като ще бъдем домакини и на финалите за жени. Благодаря за доверието и на Националната лига, и на Федерацията за това ние да сме домакини. Знаете, че ние сме с хора с традиции и самочувствие в последните години в това и считам, че ще направим необходимото този турнир да остане незабравим и като организация, и като гостоприемство, и като визия, и като шоу. Искам да направим нещо, което се прави в страните с развит волейбол. Това дава самочувствие на състезателите, а и на всички. Затова турнирът ще бъде на нивото, на което всички ние заслужаваме. Може да бъдете убедени. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов на пресконференция по повод на предстоящите финали за Купа България по волейбол за мъже и жени, на които градът е домакин на 18 и 19 март. В пресконференцията участие взеха и председателят на Националната волейболна лига Атанас Гаров и изпълнителният директор на лигата Станислав Николов, както и председателят на ВК "Хебър" Александър Иванов.

"За нас в Пазарджик волейболът не е нито каприз на кмета, нито пък желание за правене на добро впечатление. Волейболът е кауза, волейболът е инструмент, чрез който да покажем, че можем да бъдем успешни като местна общност и да бъде добрият пример за това как трябва да се развиваме, а и да развиваме детско-юношеската си школа. Спортът в Пазарджик е приоритет и ще бъде такъв, защото той е удоволствие, наслада и здраве", декларира за пореден път Тодор Попов. Той поздрави Лигата, че тази година е подходила иновативно: "Обявява своето желание за партньорство, а клубовете - своя интерес. Ако има повече от един - избира най-доброто място за провеждането му. Така се прави навсякъде. И за да няма спекулации: тази година Пазарджик беше единственият град, който прояви интерес и отговори на високите изисквания на Лигата", уточни кметът на Пазарджик.

От своя страна председателят на Националната волейболна лига Атанас Гаров благодари на Община Пазарджик и ВК "Хебър", че са откликнали на новостта в една състезателна процедура да се определи кой да бъде домакин на финалите за Купа България.
"Очакваме една наистина добра организация, както сте доказали и преди, че може да помагате в това да се случват хубави волейболни събития в Пазарджик. Радваме се, че в последните години клубът "Хебър" изгря отново върху картата на волейболния елит в България. Но още по-радостно е, че виждаме, че се инвестира много в детско-юношеското направление. Това смятаме, че е бъдещето на волейбола", подчерта Гаров.

Изпълнителният директор на Лигата Станислав Николов, припомни, че „Хебър" има славна история, дал е много национални състезатели, а волейболната слава на Пазарджик започва още през 1926 г..
"В новата и модерна история на "Хебър" Пазарджик мога да дам един пресен пример със силната детско–юношеска школа - националният отбор за момчета до 17 години се класира на Европейско първенство с трима състезатели от школата на Пазарджик", посочи Николов.
"Второто, на което бих искал да обърна внимание, е активността на управлението на ВК "Хебър" в лицето на г-н Александър Иванов. С активната работа в социалните медии, маркетинга, креативността, с което "Хебър" става пример за подражение за другите клубове.
Но всичко това е немислимо и невъзможно без активната подкрепа и съдействие на г-н Попов - кмета на град Пазарджик", отбеляза изпълнителният директор на Лигата. Той изрази съжаление, че заради ограниченията, преживяването няма да е пълно, както през 2019 г., когато пред залата още в 15 часа е имало над 500 човека, които искат да влязат, а срещите са започвали в 18:00 часа.

"В годините доста често сме споделяли колко облагодетелствани сме като клуб да имаме такава подкрепа в лицето на кмета на общината, но вече и волейболната лига може да се гордее с такова партньорство", отбеляза председателят на УС на ВК "Хебър" Александър Иванов.
"Много се радвам, че турнирът тази година ще бъде в Пазарджик. Често се говори за домакинско предимство, но в случая надали ще можем да се възползваме до такава степен от него, защото няма да го има нашият допълнителен играч - нашата публика. Затова всичките усилия, които ще концентрираме и като организация, и като шоу ще бъде в това те да могат да го видят по телевизията.
Благодаря отново на Лигата за добрата работа и добрата комуникация, която правим. За мене е удоволствие да се работи с новото ръководство. Надявам се тази година да се поздравим с успех", сподели Иванов и благодари на феновете за подкрепата на феновете макар и пред телевизорите.
Loading...