gerb_rakitovo1.jpg

Наситената с обиколки и срещи предизборна кампания на коалиция ГЕРБ-СДС продължава, като този път кандидатите за народни представители посетиха района на Ракитово.

В град Костандово кандидатите бяха любезно посрещнати в една уникална по рода си и ненадмината в постиженията на световно ниво килимарска работилница, в която ръчно биват изработвани килими, красящи редица известни дворци и резиденции по цял свят. Килимите на фабрика “Хемус” намират своето централно място в Бъкингамския дворец, лятната резиденция
на кралица Виктория, “Даунинг стрийт” 10 и двореца “Версай”.
Възможността да посетят и придобият впечатления от този уникален процес остави без думи кандидатите за народни представители, като всички те не скриха впечатлението си от труда и уменията на хората заети в цеха.
След посещението в гр. Костандово кандидатите се отправиха към гр. Ракитово, където в пълната зала на читалище “Будилник”, множество граждани очакваха да си поговорят с тях и зададат своите въпроси. Пред гражданите бяха споменати част от постиженията на правителствата на
ГЕРБ до момента - инфраструктурата, като определящ фактор за привличането на нови инвестиции. Повишаването стандарта на живот на гражданите, като част от управленскат програма, която коалиция ГЕРБ-СДС предлагат и към която ще се стремят, в случай, че им бъде гласувано доверие, коментираха кандидатите. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за
Пазарджик Екатерина Захариева не пропусна да отбележи и програмата за енергийна енергийна ефективност, която в програмата си коалиция ГЕРБ-СДС е заложила да обхване не само големите многофамилни жилищни сгради, а и малките жилищни кооперации и еднофамилните къщи. За съжаление обаче, въпреки че санирането дава своя резултат, както в сметките за ток на хората, така и в обновяването на външните фасади на сградите, програмата не е счетена за приоритетна за партиите от опозицията.
Хората не скриха възмущението си и от действията на служебното правителство до момента. Част от тях споделиха, че започналите и безпричинни чистки на експерти и доказани с годините кадри всява смут и създава напрежение у заетите в публичния сектор. От ГЕРБ-СДС се обединиха около мнението, че подобни реваншистки подходи не са в интерес на никой политически субект, а най-вредни са за гражданите.
Екатерина Захариева, подкани хората да не се поддават на популизма. “Промяната която им се предлага е всъщност задкулисие и подмяна!”, коментира още тя.
Листата на коалиция ГЕРБ-СДС е съставена от кандидати, които са само от област Пазарджик. Представителят на Ракитово кандидат за народен представител - инж. Росица Рускова, която е и общински ръководител на ГЕРБ Ракитово, приветства и благодари за гражданската позиция на всеки от присъстващите. Инж. Рускова завърши срещата с думите, че управлението на ГЕРБ-СДС е управление, което е обърнало внимание на малките населени места. Инж. Росица Рускова изрази надежда в разума на гражданите и това, че на 11-ти юли ще направят правилния за страната и областта избор - с номер 5 за коалиция ГЕРБ-СДС.

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители: инж. Валери Вълков, д-р Лозана Василева, Найден Шопов, Малина Златева, Йордан Кожухаров, Димитър Балабанов.


gerb_rakitovo2.jpg
gerb_rakitovo3.jpg


Loading...