judo_eu21_2.jpg

Четирима състезатели на СК „Кодокан“ и ученици в Спортното училище на Пазарджик ще се борят за класиране в турнира за Европейската купа за юноши до 18 години. Това са десетокласниците Мариян Палев и Христо Вълков, Емил Вълчев – ученик в девети клас и Мария Малинова – ученичка в осми клас на Спортното училище. В четвъртък те заминават за град Теплице в Чехия, където ще представят Пазарджик и България на това престижно състезание.

При юношите Емил Вълчев ще мери сили в категория до 66 кг, Мариян Палев – в категория до 73 кг, а Христо Вълков – в категория до 81 кг. При девойките надеждите ни са отправени към Мария Малинова, която ще се състезава в категория до 52 кг. Подготовката нашите джудисти тази година беше много сериозна. Мариян Палев, Христо Вълков и Емил Вълчев проведоха два тренировъчни лагера с националния отбор по джудо. Въпреки ограниченията заради пандемията, те имаха възможност да излязат и на няколко държавни и международни състезания през тази пролет.
„Конкуренцията е голяма - това е състезание, на което сили мерят най-силните джудисти на Европа, но ние залагаме големи надежди на нашите състезатели, те са шампиони на България в своите категории и се надяваме да покажат най-доброто от себе си.”, коментира президентът и старши треньор на „Кодокан” Георги Георгиев, който е и директор на Спортното училище.


judo_eu21_1.jpg


Loading...