izb_sekcia47.jpg

Преустановено е гласуването в 47 СИК в Пазарджик поради технически проблем с машината. Устройството е дефектирало около 8:30 часа. В коридора пред секцията се образувала неголяма опашка. Има известно напрежение. Членове на комисията обясняват на избирателите, че очакват заповед от ЦИК, съответно от РИК,  за преминаване на гласуването с бюлетини.

В секцията има само една машина. По думите на наблюдатели част от избирателите са се отказали да упражнят правото си на глас и са се върнали.

В съседната 25СИК машината работи и изборния процес върви  нормално Пред вратите и изчакват десетина човека. Двете секции са в училище "Иван Вазов" в областния град.

От Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик съобщиха, че изборният ден на територията на Област-Пазарджик е започнал в спокойна обстановка.

 Тази сутрин всички изборни секции са предадени без проблеми от охраняващите ги служители от МВР на секционните избирателни комисии. Над 600 човека от структурите на вътрешното министерство в региона са ангажирани в охраната на изборния процес в местата за гласуване и изборните секции, съпровождането на изборните материали и машини за гласуване, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението.

Припомняме, че сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и звената в районните управления в Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание. Служителите ще работят на 11 юли /неделя/ 2021 г. от 08.30 до 19.30 часа, а гражданите могат да подават искания за удостоверения до 19.00 часа.

 
Loading...