police_kola_pz.jpg

Млад мъж, извършил грабеж преди година и половина, е установен и задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Грабежът е станал през февруари миналата година на една от улиците в областния град. 57-годишна жена била настигната на улицата от непознат. С помощта на физическа сила той отмъкнал дамската и чанта с намиращите се в нея лични документи и портмоне със сумата от 60 лева. След грабежа нападателят избягал и са укрил. На мястото е извършен оглед, а случая бил поет от пазарджишки криминалисти. След почти година и половина полицаите установили, че автор на посегателството спрямо жената е 30-годишен пазарджиклия. Спрямо него се води досъдебно производство.

От ОДМВР-Пазарджик съобщават още за трима задържани през изминалото денонощие за притежание на наркотици: 17-годишен младеж във Велинград с две полиетиленови пликчета синтетичен канабиноид, 30-годишен жител на квартал „Изток” в Пазарджик също с две пликчета синтетичен канабиноид и 24-годишна пазарджиклийка марихуана и амфетамин. И по трите случая се водят досъдебни производства.

Трима са задържани заради скандал в пещерския квартал „Пирин“. Свадата възникнала между 48-годишен пещерец и двама негови съкварталци - баща и син на 45 и 26 години. Причината била неуредени финансови взаимоотношения помежду им. Напрежението обаче ескалирало бързо и прераснало в сбиване. Тогава 48-годишният мъж стрелял с газов пистолет, а неговите опоненти счупили задното панорамно стъкло на лекия му автомобил „Нисан“. И тримата са задържани в ареста за срок от 24 часа. Иззет е и газовият пистолет, който е регистриран в полицията. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.
Loading...