tp2021_0722.jpg

Община Пазарджик ще изгради изкуствена неравност от типа "повдигната пешеходна пътека" в село Братаница на Републикански път II-84. Пътят е отговорност на АПИ, но явно държавата е абдикирала от своите задължения, а най-важни са животът и здравето на хората. За да ги запазим и в отговор на исканията на жителите на селото, ние ще поемем изграждането на пешеходната пътека, което е ангажимент на АПИ.“, това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Припомняме, че преди дни в центъра на Братаница беше прегазено дете. Трафикът в тази част от пътя е изключително интензивен заради ремонтни работи по пътя Пазарджик - Костенец, които отново по решение на държавата не е ясно кога ще приключат.

"Урегулирането на движението по този път е изцяло задължение на държавата, но в Община Пазарджик имаме очи и уши за исканията на хората. Те бяха ясно заявени по време на протестите им тези дни и ние ще предприемем необходимото да защитим живота и здравето на хората в Братаница", коментира още кметът на Пазарджик.

„Изготвянето на проекта вече е възложено и ще направя всичко необходимо изграждането да започне възможно най-скоро“, категоричен е Тодор Попов.


pesheh_pateka.jpg


Loading...