model_yaht_klub2021_0726.jpg

От петък до неделя Пазарджик беше домакин на Държавното първенство по корабомоделен спорт – трети, последен кръг. Състезателите на Модел-яхт клуб „Пазарджик” се качиха на почетната стълбичка общо 46 пъти, за да получат спечелените 23 медала от третия кръг и 23 от генералното класиране на шампионата. Отборът на юношите на пазарджишкия клуб завоюва общо 17 медала, а мъжете - 39.

При юношите с най-много медали е 10–годишният Веселин Чавдаров с два златни, един сребърен и един бронзов медал от третия кръг и по един златен, сребърен и бронзов медал от генералното класиране. Единадесетгодишният Петър Симидчийски спечели за Пазарджик един златен и два бронзови медала  от трети кръг, както и 2 сребърни отличия от държавното. С три медала от първенството си тръгна и шестокласникът Красимир Неделев – 2 сребърни от трети кръг и 1 бронзов от държавното класиране. Единствената дама в младшия състав на Модел-яхт клуб „Пазарджик“ - 11-годишната Анастасия Бончева, спечели златото на трети кръг и се класира за среброто на Държавното първенство. В началото на юли Анастасия завоюва и златен медал за пазарджишкия клуб на Международно състезание в Бургас. Шестокласникът Илия Иванов пък допълни колекцията от сребърни медали на Пазарджик в клас „Е“ за ветроходни кораби за юноши.

Доайените при мъжете от пазарджишкия клуб добавиха в колекциите си отново много отличия. Петко Петков е с 6 медала – 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови; Стефан Марков също с 6 медала – с по 2 златни, сребърни и бронзови; Димитър Димитров е печелил общо 8 медала – 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзов; Димитър Марков – 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови, с два медала е Красимир Бончев – 1 сребърен и 1 бронзов и Георги Георгиев с 1 сребърен.

Така спортната 2021 година за корабомоделистите от Пазарджик завършва с 8 златни, 8 сребърни и 5 бронзови медали в генералното класиране на Българската федерация по корабомоделен спорт.

 Петима са държавните шампиони от Модел яхт клуб "Пазарджик" за 2021 година от  Държавно първенство по корабомоделен спорт за радиоуправляеми корабни модели в класовете „М“ и „NS” за юноши и мъже. Фаворити са многократните шампиони от републикански, европейски и световни състезания Димитър Димитров с три държавни титли и Димитър Марков с две за 2021 година. С по една при мъжете са Петко Петков и Стефан Марков, а при юношите Веселин Чавдаров. Така републиканските титли за клуба за тази година стават общо осем.
Loading...