emil_grozdanov2021_01sept.jpg

Страхотен успех направи състезателят по модерен петобой от СК "Шампион" Емил Грозданов на провеждащото се в момента Европейско първенство в Португалия за 17- и 19-годишни. Емил се класира за финала с лични резултати в плуването на 200 св.стил - 2.04.34 и комбинираната дисциплина 3 по 800 бягане с 3 стрелби. Емо влезе на финала с първи резултат, което още повече изостри апетита за добро класиране. След ден почивка отново с личен резултат на плуването 2.03.99 Емил Грозданов тръгна от 8 позиция на комбинираната дисциплина. Въпреки силния личен резултат силите стигнаха за класиране на 7 място, съобщиха треньорите му от СК „Шампион”.

На 1 ,2, 3 и 4 място се класираха състезателите на Русия, а с 5-тият от Италия и 6-тият от Германия Емо има равен брой точки.

Емил Грозданов получи квота за участие в Европейското след силното си представяне в Държавните първенства с две шампионски титли в неговата възраст и две вицешампионски в горната - до 19 години,както и вице за младежи с петата дисциплина езда.

Утре Емил продължава участието си в европейското в горната възрастова група до 19 в четирибой - плуване,фехтовка и комбинирана 4 по 800 бягане с 4 стрелби.

Емил Грозданов е ученик в Спортно училище Пазарджик.В средата на септември той ще участва на Световното първенство в Александрия, Египет
Loading...