pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Галерия „Пловдив” представя експозиция, посветена на 50 години от създаването на Представителството на СБХ в Пазарджик
pamedia , сряда 11 януари 2012 - 11:37:43 // коментари: 0


sbh50.jpgПо покана на галерия "Пловдив" в град Пловдив, Представителството на СБХ - гр. Пазарджик ще покаже своите творби от Юбилейната изложба на 12 януари 2012 година.
За осъществяване на изложбата в град  Пловдив съдейства и Община Пазарджик, като осигури транспортирането на творбите.

„Първата изложба за новата  2012 г. в галерия „Пловдив” показва в реалност градежа на  мост между  градовете, заяви Маргарита Иванова, председател на Представителството на СБХ в Пазарджик. Знайно е, че изкуството и културата са най-верните посланици между народите. Между градовете най-лесният начин да се изгради мост е като се зачете професионализма на колегите и се утвърдят традициите за приятелство в арт средите. Това на практика показва Дружество на пловдивските художници, което предоставя салона на галерия ”Пловдив” за едно знаково гостуване. Представителството на Съюза на българските художници в град Пазарджик гостува на ДПХ и чества своя половин вековен юбилей“.
След като през октомври и ноември изложбата беше показана пред  жителите и гостите на Пазарджик, сега юбилейната експозиция гостува в Пловдив. Свои картини ще покажат 17 от 26-те члена на пазарджишкото представителство.
Председателят Маргарита Иванова разказа още: „Пазарджишкото представителство в първоначалния му вид е учредено през 1956 година, като през годините има подредени стотици изложби, сред които и национални, организирани множество пленери и симпозиуми. Тази година журито отличи Константин Анастасов, Елеонора Хаджиниколова и Петър Бажлеков. Експозицията включва 45 творби от различни раздели живопис, рисунка, скулптура и керамика и може да бъде разгледана в периода от 12 януари до края на февруари  в Пловдив”.
ДПХ през настоящата 2012 г. се подготвя за честването на своя 100-годишен юбилей и според председателя Димитър Чонов старт на годината с подобна експозиция е повече от знаково арт събитие.

Галерия „Пловдив” очаква журналисти, ценители и приятели на изкуството на 12 януари от 18 ч. на откриването на  изложбата.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 520Време за изпълнение: 0.4018 сек., 0.3281 от тях за заявки.