pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
130 семейства са лишени от месечни помощи заради отсъствия на децата от училище
pamedia , сряда 11 януари 2012 - 13:59:49 // коментари: 0


130 семейства не са получили месечните помощи за дете заради отсъствия на децата си от училище. Децата с отсъствия през декември 2011 г. са общо 290 в област Пазарджик, като най-голям брой санкционирани семейства има в  
Пазарджик - 52, със 140 деца, натрупали над 5 неизвинени отсъствия. Следва Пещера и Панагюрище - с по 19  санкционирани семейства и 96 отсъстващи деца и Ракитово - с 16 санкционирани семейства, съобщи Мария Пъпанова, директор на дирекция „Социално подпомагане“-Пазарджик.

Месечни помощи за дете до навършване на средно образование, но не повече от 20 годишна  възраст се предоставят в пари/или  под формата на социални инвестиции на семейства, чиито средномесечен  доход за предходните 12 месеца не надвишават 350 лв. на член от семейството.

     Друго условие за получаване на семейни  помощи е децата редовно да посещават  училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното им състояние.
     Ежемесечно  до 5-то число на месеца директорите  на училищата изпращат в РДСП по постоянен адрес на родителите, справка образец за допусналите 5 неизвинени отсъствия от учениците.

     Тази  информация се препраща в дирекциите „Социално подпомагане” в област Пазарджик.
     Тези  деца, които са допуснали 5 неизвинени отсъствия помощта се спира със  заповед на директора на Д”СП” за съответния месец. Ако в следващия месец ученика редовно посещава учебните заниятия помощта се възобновява.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 545Време за изпълнение: 0.5273 сек., 0.4528 от тях за заявки.