pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Близо 100 хил. лв. ще е съфинансирането за фасадата на театъра
pamedia , петък 27 януари 2012 - 14:15:31 // коментари: 0


teatar_pz.jpgИзготвеният Проект “Ремонт на южна фасада на Драматичен куклен театър „Константин Величков” гр.Пазарджик, с който общината да кандидатства по "Красива България",  е на стойност 198 735 лв. Съфинансирането е 50% или 99 367,50 лв. са средствата, с които община Пазарджик трябва да участва за реализиране на проекта, ако бъде одобрен.
В предложението си до общинските съветници кметът Тодор Попов посочва, че Драматичен куклен театър „Константин Величков” гр.Пазарджик се нуждае от цялостен ремонт и е включен в одобрен , но нефинансиран проект на общината  по Оперативна Програма „Регионално Развитие”.
Финансова рамка на кандидатстващите проекти по “Красива България”2012  по МЕРКИ 01 и 02 е ограничена. При обща стойност на бюджета до 200 000 лв. с ДДС, съфинансиращата вноска от кандидата е минимум 50%.
През 2005г.след ново архитектурно заснемане е извършени ремонт на източната фасада на театъра по „Красива България 2005” , като старата дограма е подменена с окачена и  е реновирано  стълбището.Заради запазване на архитектурния стил на сградатаремонтът на южната фасада трябва да е идентичен с ремонта на източната, се посочва в предложениетоу като се отбелязва, че Проект „Красива България” подкрепя проекти за изграждане, обновяване и поддържане на социалната инфраструктура, а един от основните приоритети на ръководството на  Община Пазарджик е активната подкрепа на културата и изкуствата, както и подобряването на материалната им база.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 508Време за изпълнение: 0.3935 сек., 0.3196 от тях за заявки.