pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Общината ще презентира пазарджишките риби с проект за 300 хил. лв.
pamedia , петък 22 юни 2012 - 16:36:33 // коментари: 0


sharan.jpgСъгласие от местния парламент се очаква за кандидатстване на Община Пазарджик с проект по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство", ос 3 "Мерки от общ интерес", мярка 3.4 "Развитие на нови пазари и промоционални кампании". Право да кандидатстват по тази мярка имат общините, като не се изисква съфинансиране от кандидатите.
Дейностите, за които се предоставя безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд по рибарство, са насочени към развитие на нови пазари и промоционални кампании за популяризиране на продуктите от риболов и аквакултура.
Община Пазарджик е готова да кандидатства с проект "Промоционална кампания на продукти от риболов и аквакултури в община Пазарджик", с който ще допринесе за постигане целите на мярката по оперативната програма на Европейския фонд: на първо място, промоция на продукти от риболов и аквакултура и на второ- повишаване потреблението на вътрешния пазар на същите продукти. Това е записано в предложението към проекта за решение на Общинския съвет, което ще бъде гласувано на предстоящото заседание.
Стойността на проекта ще бъде до 300 000лв.
Главна стратегическа цел на Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" /2007-2013/, съфинансирана от ЕФР, е превръщането на сектора в конкурентноспособен, модерен и динамичен, базиран на устойчиво развитие на рибарството и аквакултурата, както и към подобряване качеството на живот в рибарските области, каквато отколе е Пазарджишката. 
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1226Време за изпълнение: 0.5313 сек., 0.4583 от тях за заявки.