pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В Пазарджишка област 1666 клиенти на EVN са самоотчели електромерите си
pamedia , петък 06 юли 2012 - 13:17:33 // коментари: 0


Общо 1666 клиенти на EVN България в Пазарджишка област са представили в офисите на енергоразпределителното дружество декларации с попълнени показания на електромерите си към 1 юли. Тази възможност бе дадена във връзка с промяната на цените на електроенергията от 1 юли 2012 г., като  битовите и малките стопански клиенти имаха възможност да отчетат сами изразходваната електронергия и попълнят  декларация в периода от 2 - 5 юли 2012 г. 
След предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 1 юли 2012 г. по старите цени, а след тази дата – по новите тарифи, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Предоставените показания клиентите ще получат в следващата си месечна фактура.
EVN България напомня, че самоотчитането нямаше задължителен характер и се извършва само по желание от страна на клиента. Отчитането на електромерите от клиентите е допълнителна опция, която EVN България предоставя от години, като тя по никакъв начин не отменя осъществяването на регулярния месечен отчет от страна на дружеството. За всички клиенти, които не са пожелали да отчетат сами електромерите си към 1 юли 2012 г., важи следният принцип, който се прилага успешно от няколко години:
Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юни до 30 юни включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период. Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 юли до датата на отчитане през юли пак по същата средна дневна консумация на клиента. Това изчисление е възможно благодарение на модерната система за фактуриране в дружеството. Такава практика при промяна на цените на електроенергията се прилага от години в страните от Европейския съюз, поясняват от EVN .Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 464Време за изпълнение: 0.4187 сек., 0.3381 от тях за заявки.