RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Пазарджишка област 1666 клиенти на EVN са самоотчели електромерите си

Общо 1666 клиенти на EVN България в Пазарджишка област са представили в офисите на енергоразпределителното дружество декларации с попълнени показания на електромерите си към 1 юли. Тази възможност бе дадена във връзка с промяната на цените на електроенергията от 1 юли 2012 г., като  битовите и малките стопански клиенти имаха възможност да отчетат сами изразходваната електронергия и попълнят  декларация в периода от 2 - 5 юли 2012 г. 
След предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 1 юли 2012 г. по старите цени, а след тази дата – по новите тарифи, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Предоставените показания клиентите ще получат в следващата си месечна фактура.
EVN България напомня, че самоотчитането нямаше задължителен характер и се извършва само по желание от страна на клиента. Отчитането на електромерите от клиентите е допълнителна опция, която EVN България предоставя от години, като тя по никакъв начин не отменя осъществяването на регулярния месечен отчет от страна на дружеството. За всички клиенти, които не са пожелали да отчетат сами електромерите си към 1 юли 2012 г., важи следният принцип, който се прилага успешно от няколко години:
Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юни до 30 юни включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период. Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 юли до датата на отчитане през юли пак по същата средна дневна консумация на клиента. Това изчисление е възможно благодарение на модерната система за фактуриране в дружеството. Такава практика при промяна на цените на електроенергията се прилага от години в страните от Европейския съюз, поясняват от EVN .Тази страница е видяна: 488

 Публикувано от: pamedia на петък 06 юли 2012 - 13:17:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Без ток са 7 населени места в Пазарджишка област
ГЕРБ печели в Пазарджишка област с 34,44%
ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
26,25% избирателна активност кам 13:00 часа в Пазарджишка област
Бюлетините за балотажа в Пазарджишка област са около 160 000
Имигрантите в Пазарджишка област са 45. Най-много са от Турция
Пазарджишка област с нов план за защита при бедствия
Аварийна остава ситуацията с електрозахранването в Пазарджишка област
Плувните басейни в Пазарджишка област са в добро състояние
АБВ обяви кандидатурите си за кметове на още 5 общини от Пазарджишка областТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4540 сек., 0.3810 от тях за заявки.