pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
От 15 август работодателите могат да кандидатстват по програма "Подкрепа за заетост"
pamedia , петък 27 юли 2012 - 14:55:55 // коментари: 0


Приемът на документи за кандидатстване по програма "Подкрепа за заетост" започва от 15 август, съобщиха от Бюрото по труда в Пазарджик. Основната цел на проекта е да насърчи работодателите да осигурят заетост преимуществено на лица от уязвимите групи. Могат да кандидатстват както общини, така и работодатели от частния сектор. Изискването към тях е да са регистрирани по действащото законодателство, да нямат изискуеми публични задължения и задължения за неизпълнение на сключени договори по програми, проекти, мерки и обучения.

Всеки наставник може да обучава до 10 наети по проекта лица. По проекта се заплаща на работодателите месечно възнаграждение на наетото лице в размер на минималния осигурителен доход за съответната основна икономическа дейност и квалификационна група професии за съответната година, ½ минимална работна заплата за наставника, плюс осигуровките за сметка на работодателя, върху тази сума, включително платения годишен отпуск и осигурителните вноски за сметка на работодателя, както и възнаграждението по чл. 40, ал. 5 от КСО.
Считано от 15.08.2012г. работодателите могат да кандидатстват, като подават в ДБТ заявка по образец за свободни работни места за срок от 6 до 12 месеца.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 574Време за изпълнение: 0.5394 сек., 0.4626 от тях за заявки.