RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На Празника на Стрелча се родиха пет деца. Кметът връчи на родителите им финансова помощ
 
Празник на Стрелча 2012На Празника на Стрелча кметът на общината Иван Евстатиев спази традицията и връчи грамоти и награди на най- младия и най- възрастния жител - Диляна Лукова /родена на 30 юни 2012г./ и Стойна Динчева /родена на 27 януари 1919 г./.


По предложение на кмета Иван Евстатиев с решение на Общинския съвет бе приет Правилник за отпускане на финансова помощ в размер на 500 лв. за всяко новородено дете в общината. На празника на града пет деца получиха финансовата помощ.
Наградени бяха и победителите от турнирите по шах и тенис.

По повод Празника на Стрелча в града беше 6- членна делегация от побратимения на Стрелча Сухебаторски район от гр. Улан Батор- Монголия. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев и заместник – губернатора на Сухебаторския район на гр. Улан Батор, Арилдийрагчаа Ганхуяг, подписаха споразумение за сътрудничество. Документът предвижда сътрудничество в областта на образованието, културата, туризма и здравеопазването.

На тържествена сесия на Общински съвет- гр. Стрелча бяха връчени и почетните звания. Почетни граждани на Стрелча вече са ГЕОРГИ ИВАНОВ НАЙДЕНОВ /посмъртно/, д-р инж. ЛЪЧЕЗАР ЦОЦОРКОВ, ген.- полковник ПЕТКО СТАЙКОВ и ген.- лейтенант СТОЯН НЕШОВ ТОПАЛОВ. Носители на званието «Носител на почетния знак на Община Стрелча» ИВАН  ИВАНОВ  КАРАИВАНОВ и ИВАН ИЛЬОВ ИЛЬОВ за принос в благоустрояването на община Стрелча и мащабна дарителска дейност.

Миналата година поетът и белетрист Иван Динков бе удостоен посмъртно със званието «Почетен гражданин». На тържествената сесия на Общинския съвет съпругата му Белла Цонева получи удостоверението, почетния знак, ключа на Стрелча, както и нагръдната лента. Г- жа Цонева дари книги, посветени на твореца за библиотеката в града.

Гости на празника бяха Ген.- лейтенант Леонид Петрович Решетников - директор на Руския институт за стратегически изследвания при Президента на Руската федерация; Николай Малинов - председател на Национално движение "Русофили" ,Милен Чакъров - зам. председател на  Национално движение "Русофили",  Боян Чуков -главен секретар на Съвета по безопасност и секретар на  Национално движение "Русофили", Негово превъзходителство г-н Пунцегдаш- министър-съветник в Посолството на Монголия в София , Пенка Ганева - кмет на община Хисар.

Жителите и гостите на Стрелча имаха възможността да се насладят на изпълненията на ансамбъл «Чудесия» и певицата Росица Пейчева. Празникът завърши със 7-минутно светлинно шоу.
Тази страница е видяна: 634

 Публикувано от: pamedia на неделя 29 юли 2012 - 18:31:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Стрелча връчи наградите на победителите в общинската онлайн анкета
Кметът на Пещера Николай Зайчев връчи грамоти на участниците в Празника, който се проведе на крепостта "Перистера"
Историческият музей ще работи само в делничните дни, ще изпрати финансова помощ за бедстващите
Атанас Чолаков:Тук създадох моето семейство, моя дом, тук се родиха двете ми деца, тук се реализирах професионално
Договор за безвъзмездна финансова помощ за компостиращи и сепарираща инсталации ще бъде подписан за 7-те общини
Обществено обсъждане на документация по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подобряване на производствения капацитет в МСП“
Община Пещера ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“
Община Велинград получи над 1,1 милиона лева безвъзмездна финансова помощ за реконструкция на водопроводи в "Каменица"
Родителите на 8 новородени в Стрелча получиха по 500 лв
Нови социални услуги по проект "Светулка" по схема за безвъзмездна финансова помощ "Шанс за щастливо дестство"

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5163 сек., 0.4357 от тях за заявки.