RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Винпром Пещера” АД притежава компенсаторки за около 40 хил. лв., а не за 37 млн. лв., уточняват от дружеството

В официално обръщение на „Винпром Пещера” АД до медиите се казва:

Уважаеми колеги,
През последната седмица името на най-големия и уважаван производител на вина и високоалкохолни напитки – „Винпром Пещера” АД,  бе намесено няколко пъти в политизирана медийна кампания.
Дружеството ни тенденциозно става жертва на икономическия кръг, свързан с изданията на „Икономедиа”, и все по-често бива въвлечено в поръчкови статии, базиращи се на необосновани връзки и инсинуации.

Повод за това обръщение са лъжовните твърдения на изданията „Капитал”, „Капитал Daily” и Dnevnik.bg от 17 август 2012 г. до днес, че „през последните месеци група фирми около „Винпром Пещера" активно е изкупувала точно тези реституционни книжа и вече е натрупала пакет от 37 млн.” За да докажем своята прозрачност Ви представяме фактите, които изданията на „Икономедиа” така и не потърсиха от нас.

„Винпром Пещера” АД е притежател на 100% от акциите в дружеството „Омега Агро”, което притежава едва 88 000 поименни компенсационни бонове, закупени през 2007 г. за обща стойност близка до 40 000 лв.

Държим в бъдеще „Винпром Пещера” АД да не бъде намесвано и цитирано във връзка с обявения от Министерството на земеделието и храните търг за държавни земи, както и по всички други теми, без да бъде потърсена нашата гледна точка.

Важно е да знаете, че над 14 години предмет на дейност на „Винпром Пещера” АД е производството на вина и високоалкохолни напитки. Дружеството е изряден производител, данъкоплатец и работодател, осигуряващ прехрана на хиляди семейства в региони с висока безработица.

Въпреки това, само за последната една година „Винпром Пещера” АД негативно се споменава в изданията на „Икономедиа” в над 55 статии, нито една от които засяга дейността на дружеството и приноса му за развитието на икономиката в България. Това доказва, че определени икономически и медийни кръгове целенасочено се опитват да навредят на имиджа на водеща българска компания.

Вярваме, че след получаване на официалното ни становище то ще бъде взето под внимание, а изданията Ви няма да стават жертва на некоректната журналистика в България."
 

Отдел връзки с обществеността на Винпром Пещера АД
Катерина Маркова, Мениджър комуникации 
Тази страница е видяна: 572

 Публикувано от: pamedia на понеделник 27 август 2012 - 10:13:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фирми около "Винпром-Пещера" натрупали компенсаторки, срещу тях ще се продава държавна земя
ВИНПРОМ ПЕЩЕРА“ увеличи лозовите си масиви с още 3 хил. декара
„ВИНПРОМ ПЕЩЕРА” излезе от бизнеса със земеделски земи
„Винпром Пещера“ е първият път български производител на алкохол, който участва на световното изложение TFWA Asia Pacific в Сингапур
"Винпром Пещера" – с три приза от винените Оскари
За близо 90 млн. лв. EVN изкупи повечето от акциите и вече притежава над 95% от капитала
13 младежи започнаха работа във "Винпром Пещера" по схема "Първа работа"
Около 600 полицаи ще гарантират реда в дните около евровота и на баловете
От прокуратурата уточняват за 6 куршума
Три са били пожарите снощи в Пазарджик, уточняват от полициятаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5567 сек., 0.4766 от тях за заявки.