pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Изложбата „Глаголица и прабългарски руни“ гостува на Батак
pamedia , четвъртък 11 октомври 2012 - 10:09:44 // коментари: 0


Изложба В Музейната галерия – „Шарова къща” на Историческия музей в град Батак  вчера за единайсти пореден път беше открита пътуващата изложба „ГЛАГОЛИЦА И ПРАБЪЛГАРСКИ РУНИ” на художника Павлин Петров.
Батак е седмият по ред град, в който изложбата беше експонирна като част от своеобразното й национално турне. Тя гостува в героичния град по покана на Музея в града и пътува под патронажа на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7, на която Павлин Петров е съосновател. Изложбата беше открита от директора на музея – Екатерина Пейчинова в присъствието на много жители и гости на града. Историята на експозицията и бъдещите планове на твореца представи арт – мениджърът му Даниела Капинчева, а авторът  отправи недвусмислено послание към гостите на изложбата, посочвайки им с творбите си още един значим повод и причина да се гордеят че са българи. В знак на благодарност той дари на Музея своя творба с монограм на кан Аспарух.
Откриването беше последвано от коктейл, млечните продукти за който бяха осигурени от „Родопея”. От началото на годината изложбата гостува на Националното радио, Историческия музей в Благоевград, Историко – етнографски комплекс „Прабългарско селище ФАНАГОРИЯ” и Историческия музей в старинния Несебър. Някои от предишните й гостувания са в Аулата на Софийската духовна семинария, Представителството на Европейския съюз в България, Представителните зали на Дружеството на художниците в Пловдив и Регионалния исторически музей в Пазарджик. 
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 965Време за изпълнение: 0.5019 сек., 0.4281 от тях за заявки.