pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Започна 11-та кампания за борба с рака на гърдата
pamedia , понеделник 15 октомври 2012 - 12:10:49 // коментари: 0


ОнкобеседаПазарджишкото „Сдружение за онкоболни и приятели” с председател Мария Чергарова окри 11-та си поред камания за борба с рака на гърдата. Кампаниите се провеждат под патронажа на кмета Тодор Попов.
След официалното откриване на кампанията, в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания на ул. „Александър Стамболийски” № 16 лекция изнесе Д-р Томова, началник на I- во Вътрешно отделение по химиотерапия в Комплексен онкологичен център- Пловдив, носител на редица престижни международни и български отличия.


По време на миналогодишната кампания за борба с рака на гърдата на „Сдружение за онкоболни и приятели”бяха направени общо 1041 прегледите на жени при различни лекари. От тях на 3 жени беше открита патология на цитонамазката и на 6 жени - злокачествено образувание на млечната жлеза при профилактичен преглед на подвижния ехограф, дарен на Националното ни сдружение на жени с онкологични заболявания и сподвижници от Министерство на Здравеопазването. Ехографът беше в Пазарджик и областта две поредни години и жителите имаха възможност да се прегледат във всички населени места в региона през месеците октомври, ноември и декември.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 599Време за изпълнение: 0.5664 сек., 0.4918 от тях за заявки.