pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Пазарджишки лихвар прибирал дебитни карти на длъжници, задържан е пред банкомат
pamedia , сряда 21 ноември 2012 - 17:53:48 // коментари: 0


Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик задържаха пазарджиклия, заниммаващ се с лихварство. Акцията е проведена под наблюдението на Окръжната прокуратура в областния град. 
Вчера около 09.30ч. екипите задържали 55-годишния Д.Б. от Пазарджик в момент на теглене от банкомат с чужда дебитна карта. Последвало претърсване в жилището му, където са открити още 94 дебитни карти, множество записи на заповеди, списъци на длъжници и раздадени парични суми. В хода на разследването по въпросния случай станало ясно, че Д.Б. упражнявал незаконната си дейност на територията на Пазарджик и близките села. Негови клиенти били не само хора в затруднено материално положение, но и работещи граждани с редовни доходи. За суми до 500 лева той вземал като обезпечение дебитни карти, на които били превеждани социалните помощи или месечните възнаграждения на клиентите му, а за по-големи суми се съставяли записи на заповеди или залози на недвижимо имущество. Лихвите варирали според големината на заема, като достигали до 30% месечно.
 Мъжът е задържан в ареста с полицейска заповед за срок от 24 часа, а прокуратурата  удължи срока на задържането му със 72 часа. Работата по документиране на престъпната дейност на Д.Б. продължава.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 600Време за изпълнение: 0.5172 сек., 0.4427 от тях за заявки.