RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В квартал "Запад" ще се отварят "тупици", ще има нови улици и паркинги

Пленарна залаАко се изключат двамата общински съветници, защото те така или иначе ще бъдат ангажирани с гласуване по въпроса, на общественото обсъждане за реновирането на кварталите "Запад" и "Устрем" в Пазарджик се явиха само двама граждани, десетина представители на медиите и няколко служебно ангажирани. Това обаче не е първото обществено обсъждане, което минава без интерес от страна на гражданите, а общинските съветници Йордан Димитров от БСП и Тодор Георгиев от ГЕРБ бяха дошли, за да чуят общественото мнение. Негови изразители бяха архитект Петър Мурджев и Костадин Деянов.

Главният секретар на общината Румен Кожухаров представи в резюме проекта на стойност 5 милиона лева, с които ще се обнови квартал "Запад" и при наличие на свободен ресурс по програма "Регионално развитие", ще бъдат реновирани и части или целия квартал "Устрем".
Като основен обект по проекта е заложен квартал "Запад", а "Устрем" е разделен на 7 отделни подобекта, всеки от които може да бъде реализиран отделно в зависимост от допълнителния ресурс, който ще получи общината.
Авторът на проекта арх. Иво Тренчев съобщи, че е предвено изграждането на нови улици и паркинги в кв."Запад", като са отворени някои улици, които сега излизат в тупик. Това ще подобри комуникациите в района, обясни архитект Тренчев. Проектът предвижда ново улично осветление – светодиодно, цялостно обновяване на алейната мрежа, нови детски площадки и реновиране на наличните, обновяване на зелените площи, осигуряване на сондажи за напояване. Основен акцент в проекта са зелената градска среда, велоалеите и уличното осветление, каквито са изискванията за финансиране, посочи Румен Кожухаров.
Един от участниците – Костадин Деянов, препоръча велоалеите да бъдат направени така, че да не се заемат от автомобили и пешеходци и да не се получава сегашната ситуация по бул. "Христо Ботев", където заведенията са настанили масите си на тротоарите, пешеходците се движат по велоалеята, а велосипедистите са принудени да слязат на пътното платно. И Костадин Деянов, и арх. Петър Мурджев изразиха съжаление, че пространството пред църквата "Свети Георги" няма да бъде квартален парк, защото теренът е продаден и започва строителството на сграда. Арх. Мурджев препоръча на общината да се обръща и към местната гилдия архитекти при възлагането на проекти.Тази страница е видяна: 589

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 06 декември 2012 - 18:06:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кой отговаря за въздуха в квартал "Запад?
В 6 села отварят нови каси за плащане на електроенергията
Нови 10 улици за кърпене във втория пакет за „Еко Хидро-90“
Ще стесняват тротоарите по две централни улици в Пазарджик - за нови паркоместа
Квартал "Запад" ще бъде изцяло ремонтиран, "Устрем" чака икономии по програма "Зелена градска среда"
Нови улици в Пазарджик влизат в "Синя зона" - ето кои са
Възстановява се Синята зона и платеното паркиране на всички общински паркинги в Пазарджик
Офертите за „Балона“ се отварят на 26 март
Има промени в секциите в Пазарджик - има нови секции, секции с нови граници и на нови места
Детските градини в община Пещера отварят на 26 май

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5524 сек., 0.4704 от тях за заявки.