RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Тинейджъри поеха кормилото на властта, чудят се кой в днешно време не ползва нета

dbu4enitsi.jpgРъководните постове в местната и общинска администрация днес бяха заети от тинейджъри в рамките на инициативата на фондация „Джуниър Авчийвмънт България” „Мениджър за един ден”.
Шест ученици и една студентка заеха шефските места в Областната администрация в Пазарджик, седем тинейджъри пък поеха управлението на община Пазарджик. Това дава възможност на учениците да се сблъскат с реалните проблеми и ежедневните задачи и ангажименти на управленците.

22-годишната студентка по „Индустриален мениджмънт”  Галина Събева зае мястото на областния управител. Със съдействието на д-р Дончо Баксанов тя се запозна с актуалната обстановка по отношение на пожари и бедствия в областта, разгледа молба от гражданин за проверка на Акт за държавна собственост и писмо от Районната избирателна комисия в Пазарджик за техническо обезпечаване на комисията във връзка с предстоящите избори за народни представители.
Зам. областният управител  Ваня Минкова предаде задачите за деня на деветокласничката Стойна Петрова, функциите на Главен секретар бяха поети от Светлана Михайлова - двете момичета са ученички в паралелката по „Предприемачество и бизнес” в СОУ „Г. Бенковски” гр. Пазарджик. 
Ръководните позиции  на директори в обща и специализирана администрация и на началник отдел  РРТУКАК бяха заети от Николета Христоскова, Здравка Дърлянова и Анна Серафимова от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в гр. Пазарджик. Деветокласничката Ива Ганчева от СОУ „Св. Климент Охридски” в гр. Пещера, зае позицията на началник отдел „Държавна собственост”.
tpu4enici.jpgШефските места в Община Пазарджик пък заеха ученици от Профилирана гимназия по икономика и менъджмънт – специалност „Бизнес администрация” и от СОУ „Георги Бенковски” – от паралелка „Предприемачество и бизнес”. За първа година като партньор на община Пазарджик се включва и СОУ „Св. Климент Охридски” – Ракитово.
На кметския стол седна ученикът Кирил Николов Ибров от ПГИМ. Веселина Йорданова Моллова от същата гимназия и Васил Димитров Енджов от СОУ „Г. Бенковски” бяха заместник-кметове. Функциите на секретар на общината поеха две дами -  Александра Йорданова Стоилкова от ПГИМ и Анита Димитрова Гергиминова от СОУ „Георги Бенковски”.
Гергана Прагова от СОУ „Св. Климент  Охридски” – Ракитово влезе в ролята на главен експерт в Дирекция „Образование и култура”, а технически секретар в същата дирекция беше Лиляна Емилова Рабаджийска от ПГИМ.
Освен другите ангажименти, учениците присъстваха и на заседанието на ОбС и бяха видимо развълнувани от репликата на общински съветник, който настояваше наредба да влезе в сила при условие, че се публикува и в местен вестник. Предложението на друг съветник достатъчно условие да е публикуване в интернет страницата на общината, според него не било достатъчно, защото не всеки ползвал интернет. Усмихвайки се, младежите се спогледаха учудено, но проявиха уважение към институцията и оставиха репликата без коментар помежду си. 


Тази страница е видяна: 701

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 28 март 2013 - 16:45:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Как, докато оправяш прашката си на басейн, лъсваш в нета
Заместниците на областния поеха своите ресори
Ученици поеха управлението и в Областната администрация
Безмълвна подкрепа на властта за нарушителите
13 панагюрски ученици поеха ръководството на „Асарел-Медет“АД за ден
Иван Йорданов ще предаде властта на Трендафил Величков в понеделник
Работодатели от Пещера: Ако не си близък до властта, нямаш шанс да се възползваш от европарите
Осем социалистки поеха общинските структури на БСП в Пазарджик, Йордан Младенов е предложен за член на НС
Двама тинейджъри пребили 68-годишен мъж и сина му в къщата им
Двама тинейджъри са задържани за опит за въоръжен грабеж

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4623 сек., 0.3929 от тях за заявки.