RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Пазарджик стартира X поредна кампания за борба с рака на гърдата

r161011.jpgСтартира десетата поредна кампания за борба с рака на гърдата в Пазарджик и 6-та под патронажа на Г-н Тодор Попов, която се провежда през месец октомври-световен месец за борба с болестта, информира председателят на „Сдружение за онкоболни и приятели” Мария Чергарова.
За първи път от 10 години насам кампанията в Пазарджик се провежда в първия и единствен в България Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания с делегирана от държавата дейност.  
   Мотото на кампанията е „Заедно в битката с болестта, в името на живота!“ Инициира се от „Сдружение за онкоболни и приятели”.
   Целта на кампанията ни е осъзнаването на борбата срещу рака не като отделна съдба, а като задача на цялото общество, пояснява Мария Чергарова и посочва, че за втора поредна година ученици от гимназия „Иван С. Аксаков” се включват в кампанията, закичвайки с розови панделки случайно минаващи жени на няколко места в града. Розовата панделка е световния символ на борбата с рака.
   Желанието ни е да накараме повече наши съграждани да не подценяват риска от тази сериозна болест, да осъзнаят важността на проблема, популяризирайки мерките за превенция. Да се научат да се грижат за здравето си и да бъдат отговорни към себе си! Една минута преглед може да спаси живота им! За целта Министерство на Здравеопазването дари преди години на Национално сдружение на жени с онкологични заболявания и сподвижници подвижен ехограф, който обикаля страната ни и се прави профилактика и в най-малките и отдалечени населени места. За втора поредна година ехографът ще обслужва жители на Пазарджик, а Община Пазарджик отново финансира транспорта за ехографа от Варна до Пазарджик и обратно. От 10 до 31 октомври с ехографа ще преглеждат в центъра Д-р Кузева и Д-р Благова всеки работен ден от 13:30 до 17:00ч. Д-р Досева- онколог-гинеколог, ще преглежда всеки понеделник от 10:00 до 15:00 ч. Д-р Чолаков – гинеколог, ще преглежда всеки понеделник и сряда от 15:00 до 17:00 ч. Ехографиите и гинекологичните прегледи са на цена от 10:00 лв. Прегледите се извършват след предварително записване в Центъра на ул. „Александър Стамболийски” 16 или на телефон: 0888/380-308, уточнява председателят на „Сдружение за онкоболни и приятели” Мария Чергарова.Тази страница е видяна: 2394

 Публикувано от: pamedia на неделя 16 октомври 2011 - 18:13:28

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сдружение за онкоболни и приятели стартира 14-та си кампания за борба с рака на гърдата
С анкета "Предай нататък" стартира 14-та кампания за борба с рака на гърдата
В Пазарджик се провежда 10-та поредна кампания срещу рака на гърдата
„Сдружение за онкоболни и приятели“ в Пазарджик откри 18-та си кампания за борба с рака на гърдата
Започна 11-та кампания за борба с рака на гърдата
Образователни инициативи и профилактични прегледи в рамките на 16-та кампания за борба с рака на гърдата
Гинче Караминова подкрепи кампанията за борба с рака на гърдата, която започва от днес в Пазарджик
С нов собствен ехограф Сдружение за онкоболни и приятели започна кампанията за борба с рака на гърдата
Мария Чергарова за кампаниите за борба с рака на гърдата: Успели сме, ако сме накарали хората да бъдат отговорни към здравето си
По време на евроседмицата за профилактика на рака на маточната шийка в Пазарджик ще преглеждат и за рак на гърдатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5710 сек., 0.4877 от тях за заявки.