pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Лидерът на БСП Сергей Станишев: Важно е протестният вот да не се размие
pamedia , вторник 07 май 2013 - 18:07:05 // коментари: 0


Лидерът на БСП Сергей Станишев се срещна със симпатизанти и граждани на Пазарджик в голямата зала на Младежкия дом в Пазарджик. Той беше посрещнат в залата от скандиращите "БСП! Победа!" съпартийци.
Посещението на председателя на социалистическата партия в Пазарджик е по повод края на предизборната кампания и предстоящите в неделя парламентарни избори.

Водачът на листата на Коалиция за България в Пазарджик Илияна Йотова сподели пред събралите се за многобройните срещи, които са имали с избирателите в региона:"Бяхме заедно близо един месец. Завинаги оставям сърцето си в Пазарджик. Ще бъдем заедно и от тук нататък, живот и здраве. Искам да се обърна към Илияна Йотовавсички, да преодолеят страха си, да бъдат с нас не само през дните на кампанията, но и занапред, защото на България и предстоят трудни дни. Който и както и да ги заплашва, убедих се, че хората, които живеят в пазарджишка област, лесно махат оковите. То е закодирано някак си от историята. И смятам, че станахме не само приятели, не само съюзници, а станахме почти роднини".
Илияна Йотова направи обобщение за хората от екипа си – за кандидатите за народни представители:
"Сега разбрах колко воля и мъжество се иска, за да бъдеш олимпийски шампион, да не се притесняваш от това, че ще срещаш врага очи в очи. И така както той катурваше враговете на тепиха, така ще го направи и на 12 май, аз съм убедена". Това каза Илияна Йотова за втория в листата Георги Мърков. Трети е Йордан Младенов – представител на гражданската квота, от Пещера. "Той е утешението на всички бизнесмени в областта, защото успя да запази бизнесцентъра в Пещера въпреки ГЕРБ", каза Илияна Йотова. Четвъртият в листата е Лазар Попов, който в момента е общински съветник от БСП в Пазарджик. Пети е Георги Янчев от Велинград. "Ще го назова само на малко име, не защото не му знам фамилията, а защото така към него се обръщаха всички жители на Велинград, защото и млади, и стари, когато го срещнеха на улицата, му благодаряха", каза Илияна Йотова. Тя посочи, че в листата на Коалиция за България са хора от различни възрасти и професии, специалисти в различни области.
Сергей СтанишевЛидерът на БСП Сергей Станишев сподели впечатленията си от трите негови обиколки на страната – първата, по време на събирането на подписите за референдума за АЕЦ, втората – по време на самия референдум и третата – за парламентарните избори. "Затова знам какво хората очакват и искат, кое най-много ги боли. Това са няколко неща: липсата на работа и доходи, липсата на усещането, че държавата върши работа за гражданите, че защитава техните интереси, че раздава справедливост, мъката, че държавата в последните години се отказа да помага на тези, които не могат да се справят сами – на най-беззащитните.  Затова съм убеден, че две трети от българите не искат повторение на мандата на Борисов и Цветанов. Това обаче иска усилие. Хората искат промяна. Те разбират, че 4 години са ни управлявали задкулисно в интерес на малка групичка хора, които превърнаха държавата в частна собственост. Важно е обаче протестният вот да не се разпилее и единствената гаранция е гласът за БСП", каза Сергей Станишев. Той заяви, че не може да има коалиция с ГЕРБ.  Лидерът на БСП посочи, че предстои много работа до сформиране на силно програмно правителство, с ясни ангажименти, не по формулата на тройната коалиция, без да се делят ведомствата на феодални владения, с министри, които са компетентни и ще вършат работа.
Сергей Станишев пожела успех на листата в Пазарджик, а на хората, дошли за среща с него, заръча да работят така, че да спечелят в Пазарджик 5 места. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 498Време за изпълнение: 0.4268 сек., 0.3679 от тях за заявки.