RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Втори компютърен курс за потребителите на услугите на „Човеколюбие”

ЧовеколюбиеВ периода 7 – 11 май 2013 г. се провежда втори курс по компютърно обучение на клиенти на Център за социална рехабилитация и интеграция „Човеколюбие” в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”, съобщиха от неправителствената организация. Компютърното ограмотяване се осъществява по програмата „Глобални библиотеки – България”, която цели да подпомогне включването на всички български граждани в глобалното информационно общество. Първата група от Център „Човеколюбие” приключи успешно своето обучение на 19 април 2013 г.


Клиенти на Център „Човеколюбие” продължават своето обучение във втората фаза на проект „Нов шанс за успех”, чрез който неграмотни и слабограмотни хора могат да повишат образованието си и да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда. Захаринка Тодорова, Виолета Илиева и Иванка Атанасова завършиха успешно първия етап на обучението и получиха удостоверения за завършен четвърти клас в началото на месец март, съобщиха от сдружението. От 29 април 2013 г. момичетата продължават тримесечен курс за ограмотяване на възрастни, който се провежда в Професионална гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик. По време на обучението те ще усвояват знанията за пети клас. И трите посещават занятията редовно, учат упорито и се радват, че имат възможност да повишат образованието си.

Други две момичета, потребители  на услугата – Фанка Василева и  Красимира Петрова, също са насърчени  от екипа на Център „Човеколюбие”  да продължат  средното си образование. И двете учат задочно в Професионална гимназия по селско стопанство „Царица Йоана” – Пазарджик,  успешно взимат изпитите и радват всички в Центъра. 


Тази страница е видяна: 569

 Публикувано от: pamedia на петък 10 май 2013 - 12:46:15

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Основни знания и умения придобиха потребители на Център “Човеколюбие” в курс за първа долекарска помощ
Втори национален семеен шахтурнир на сдружение "Човеколюбие"
Компютърен томограф и рентген на длъжник във Велинград ще продава НАП-Пазарджик на търг идния вторник
Сдружение „Човеколюбие” присъди грамоти „За проявено човеколюбие”
Разширяват се услугите за ползване с ПИК, издаден от НАП
Е-услугите на НАП изискват нови версии на браузърите
Хората със зрителни проблеми в Пазарджик могат да ползват услугите на специализиран Център
20 правонарушители ползват услугите на специализиран център в Пазарджик за социална рехабилитация и интеграция в обществото
Комисията за защита на потребителите ще има открита приемна във Велинград
Козунаци от Общината получиха потребителите в социалните домовеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5187 сек., 0.4562 от тях за заявки.