RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Повишено съдържание на остатъчен хлор е констатирано в 12 проби от басейни в региона

Резултатите от химичния анализ на 60 проби води от басейни в Пазарджишка област е показал, че в 12 от тях съдържанието на остатъчен хлор е завишен.
До момента в  лабораториите на РЗИ Пазарджик по микробиологични показатели са изследвани 151 проби води от басейни - от тях 53 по държавен здравен контрол, сред които са открити 3 нестандартни и 98 по заявки на клиенти, като нестандартните от тях са 6.

РЗИ Пазарджик проверява басейните текущо, но през летния сезон контролът ще бъде засилен, уверяват от инспекцията. Здравните инспектори  вече са връчили  типови предписания на  всички собственици на открити басейни.

При инспекциите основно се проследява документацията на спасителите - наличието на талон за покриване на нормите, удостоверение за правоспособност, документ за здравен статус и сключен договор за работа с фирмата. Извършва се преглед на оборудването на спасителния пост, изисква се представяне на документ за регистрация на обекта и документ от фирма, извършваща ДДД профилактика за обеззаразяване на тревните площи. Собствениците на басейни следва да представят протоколи от анализите за извършен микробиологичен и химичен анализ на водата за къпане преди откриването на сезона.

В РЗИ Пазарджик към момента са  регистрирани общо 76 обекта с обществено предназначение - плувни басейни. Три са новорегистрираните – 2 в гр. Велинград и 1 в община Пазарджик. Само във Велинград басейните са 47.

Плувните басейни се проверяват и от Областната комисия по водно-спасителна дейност, сформирана  със заповед на областния управител от 24.04.2013 г. След осъществения по график контрол на водните площи в областта /язовири и микроязовири/, Областната комисия по ВСД ще извърши в периода  24 юни – 3 юли проверка на готовността на плувните басейни за активния летен сезон. В първия ден са инспектирани басейните в Панагюрище и Стрелча.
Тази страница е видяна: 748

 Публикувано от: pamedia на вторник 25 юни 2013 - 17:10:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В питейната вода на село Смилец е открито повишено съдържание на нитрати
Няма опасност от преливане на водни басейни в региона
За изследване за COVID-19 са изпратени 145 проби на настанени в социалните домове в региона, лечебните заведения са подсигурени с предпазни средства
РЗИ-Пазарджик: И нитратите, и остатъчният хлор в питейната вода са в нормите
Плувните басейни в Пазарджишка област са в добро състояние
Предстоят проверки на плувните басейни и водните площи
Няма проблеми с плувните басейни в областта, показват проверки на РЗИ
Областният и журналисти ще проверяват изпълнението на мерките за водните басейни
От полицията апелират водачите да шофират с повишено внимание
От днес риболовът е забранен, освен в специално определените водни басейниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5716 сек., 0.4894 от тях за заявки.