RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Пазарджик ще оптимизира дейността си и ще подобри ефективността на администрацията си

Общинаproekt_opti260613.jpg Пазарджик ще реализира проект "Оптимизиране на организационната структура и работните процеси в община Пазарджик посредством прилагане на Единна методология за функционален анализ в държавната администрация". Проектът е на обща стойност 139 255, 13 лв и трябва да приключи през април 2014 година. Проектът цели да бъде подобрена ефективността на общинската администрация. Основната идея е в администрацията да се въведат съвременни методи за управление, да се подобри ефективността на общинската администрация и да се предлагат по-качествени и по-евтини административни услуги. Това заяви ръководителят на екипа на изпълнителя по проекта Любомир Стефанов по време на встъпителната конференция по проекта.
За дейностите по проекта ще се ползват външни експерти, тъй като самите служители на общината по-трудно ще проявят критичен поглед към организираната и извършвана от тях самите работа, обясни секретарят на Община Пазарджик Румен Кожухаров, който откри конференцията.
В рамките на проекта предстои да бъде изготвен функционален анализ на община Пазарджик и изготвен план за действия за изпълнение на препоръките. Ще бъдат разработени също документи за управление и развитие на администрацията, включително промени в нормативни, стратегически и други документи. А 170 служители на администрацията ще минат през обучение за ползване на новите документи.
Най-важното условие за успеха на проекта е участието на ръководството на администрацията, подчерта Любомир Стефанов. В рамките на конференцията Ирена Борисов, експерт от страна на изпълнителя – ДЗЗД "София Консултинг и Ейч Ар груп", представи Единната методология за провеждане на функционален анализ в държавната администрация. В работата на конференцията участие взеха представители на държавни институции, на неправителствени организации, както и експерти от други общини. Секретарят на Общината пое ангажимент разработените по проекта нормативни документи да бъдат предоставени за ползване от други общини. 


Тази страница е видяна: 572

 Публикувано от: pamedia на сряда 26 юни 2013 - 14:54:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
По проект ще се оценява ефикасността от дейността на администрацията в Пазарджик
Областният управител очерта приоритетите в дейността на администрацията през 2016 година
Община Пазарджик съкрати 15 щата – в администрацията остават 273-ма
Община Пазарджик е готова с проект за оптимизиране на функциите на администрацията
Община Пазарджик отчете дейността си по проект по ОПАК за повишаване на квалификация на служителите
Община Пазарджик ще реализира проект "Хоризонт 2020" за повишаване компетентността на служителите в администрацията
Община Стрелча ще повишава компетентността на администрацията си по проект
Иван Иванов: С промените ГЕРБ ще подобри организацията и работата за парламентарните избори
Софийска фирма ще анализира ефективността и ефикасността на общинската администрация
В Стрелча и Велинград започна реализацията на проект за повишаване ефективността на администрациитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5539 сек., 0.4713 от тях за заявки.