RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
С предписание РЗИ Пазарджик задължава предприемането на мерки за отстраняване на хигиенния проблем

РЗИ Пазаарджик разпространи до медиите становище и информация за предприети конкретни мерки по повод публикацията ни  за изливащи се фекални води директно на улицата в центъра на Пазарджик, в която се казва:

"За излив на отпадни води на бул. „Княгиня Мария Луиза” в Пазарджик алармира с публикация на 21 юни областна електронна медия /по-късно и други медии/. 
Предвид здравния риск за обитателите на жилищната кооперация и техните съседи и за предотвратяване възникването на заразни заболявания, РЗИ Пазарджик се самосезира по публикацията. Изпратено бе писмо до управителя на ВиК гр. Пазарджик за организиране на съвместна проверка и предприемане на мерки. Междувременно в РЗИ постъпи и телефонен сигнал за същия проблем.
Независимо че РЗИ не осъществява контрол върху състоянието на канализационните мрежи в населените места, бяха осъществени  две проверки в присъствието на служител от ВиК гр. Пазарджик. Потвърдена бе констатацията за съществуващия здравен риск както за обитателите на жилищната сграда, така и за преминаващите в района.
В резултат на извършените проверки ще бъде връчено предписание на домоуправителя на входа на жилищната сграда / ул. „Д. Петков” № 9/ за ликвидиране на възникналата авария на сградната канализация в най-кратки срокове.
Ще последва и проверка по изпълнение на предписанието, след изтичане на указания срок.
За предприемане на мерки по компетентност РЗИ Пазарджик изпрати писма до управителя на ВиК ЕООД гр. Пазарджик и кмета на Община Пазарджик.
Проблемите, подобни на този,  касаят частна собственост и решението им следва да се търси нормативно в Закона за управление на етажната собственост. Този закон  урежда не само правата, но и задълженията на собствениците, ползвателите и обитателите на самостоятелни обекти или на части от тях."

Тази страница е видяна: 751

 Публикувано от: pamedia на сряда 03 юли 2013 - 12:07:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РЗИ Пазарджик издаде предписание на кмета на Стрелча за задължителни хигиенни и противоепидемични мерки
Продължава работата по отстраняване на ВиК аварията в центъра на Пазарджик, очаква се водата да бъде пусната към 15.00 ч.
КАТ-Пазарджик с технически проблем по обслужването на гражданите
Проф. Михаил Неделчев: Очевидно спомоществувателството на Община Пазарджик вече е политика, но това задължава повече авторите
Крадец на метали от фирма се размина с ареста по лекарско предписание
Снегорините излязоха по улиците на Пазарджик още в 2 часа през нощта, проблем са тротоарите пред жилищните блокове
На 12 църкви са направени предписания за отстраняване на противопожарни нарушения
Тодор Попов: Този успех много задължава
Мъртва риба в река Равногорска. Връчено е предписание за почистване на пречиствателното съоръжение на мандра
Наредба задължава собствениците на търговски обекти да поддържат тротоаритеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6099 сек., 0.5277 от тях за заявки.