RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Гимназия „Аксаков” проведе интегриран урок „Космохимия”
През кратката ваканция от 29.10 - 01.11.2011 г.  ученици от 12А и от клуб „Млад химик” при  Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”, с ръководител Мария Стойкова - Главен учител по химия и опазване на околната среда, проведоха учебна екскурзия до град Смолян и връх Рожен. 
aks2.jpgУчебната екскурзия беше втори етап от открития  интегриран урок по физика и химия на тема „Космохимия”. На нея бяха поканени и участваха учители по физика от Областта, както и учители от Гимназия „Ив. Аксаков”.
С голям интерес учениците  и учителите изгледаха в Звездната зала на „Планетариума” в Смолян специално подготвения за нашия урок 40 минутен спектакъл „Кратка история за Вселената”.
  След Смолян групата посети „Национална астрономическа обсерватория” на връх „Рожен”, където астроном от БАН разказа за тридесет годишната история на най-голямата обсерватория на Балканския полуостров. След това показа на учениците и учителите  Големия телескоп, който тежи над 60 тона. Разказа и интересни факти за устройството и работата с телескопа, с който се наблюдават най-различни астрономически явления. Обсерваторията разполага и с изложба от снимки, отразяващи най-атрактивните факти и събития, наблюдавани през годините с телескопа. Истинско удоволствие за всички присъстващи беше божествената гледка, която се разкрива от купола на телескопа.
Проведеният открит интегриран урок е съгласуван с г-жа Весела Тодорова - ст. експерта по природни науки и екология към РИО – град Пазарджик и е залегнал в Годишния план за квалификация на учителите. Той е във връзка и с предстоящия през ІІ-я учебен срок Тематичен съвет в Гимназия „Ив. Аксаков”, посветен на  „Прилагане на интегралния aks1.jpgподход в обучението”. За популяризиране на създадената  „добра практика”,   г-жа Мария Стойкова изготви и подари на присъстващите на урока учители „Учебно портфолио”, съдържащо дидактически материали за организацията и методиката на провеждане на интегриран урок-екскурзия. Тази страница е видяна: 861

 Публикувано от: pamedia на сряда 02 ноември 2011 - 14:35:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Открит урок, посветен на безопасността в интернет, ще се проведе в библиотеката
На 10 и 11 април в гимназия „Ив. С. Аксаков“ ще се проведат пробни матури
Гимназия „Иван С. Аксаков“ – с Почетен знак от президента по повод 24 май
Музейна експозиция в Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”
Училищното настоятелство на гимназия „Иван С. Аксаков“ също подкрепи директора
Цветелин Дерменджийски от гимназия „Аксаков“ е победител в конкурса на МСДС за есе, ще пътува до Брюксел
Гимназия „Аксаков“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“- Велинград, са сред новите училища посланици на ЕП
Едно слово, произнесено преди 28 години на 25 май в двора на гимназия „Иван С. Аксаков“
Гимназия „Аксаков“ организира благотворителен базар за събиране на средства за попълване на библиотечния фонд на училището
Урок по родолюбие проведе най-младият български евродепутата Андрей Новаков с дванайсетокласници от Гимназията по икономика и мениджмънт в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5179 сек., 0.4341 от тях за заявки.