RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ще се правят периодични снимки на негативните нагласи на младежите

„Психологично оценяване на насилието в училище: импулсивност, гняв, враждебност, агресивност, тормоз” е темата на семинар, провел се по инициатива на началника на Инспектората по образование в Пазарджик Йордан Чалъков. Семинарът се проведе в Езикова гимназия "Б. Брехт" с педагогическите съветници и училищни педагози от 
област Пазарджик. Организатори на обучението бяха РИО – Пазарджик и Институт Ре-Генезис. Водещ на семинара, провел се в средата на миналата седмица, беше Панайот Рандев – ръководител на Институт Ре-Генезис – гр. София, съобщиха от Инспектората по образование.
Целта на обучението е да запознае участниците със съвременните подходи към психологичното оценяване като цяло, към насилието в училище, в частност и по-специално към 5 ключови негови области: импулсивност, гняв, враждебност, агресивност, тормоз и да представи пакет от 8 психологични методики за тяхното оценяване. Целта на този пакет от методики е да бъде основата, гръбнакът за общоучилищна и общинска система за оценка на насилието сред подрастващите и на оценяването на ефективността на различни дейности, проекти и програми в тази сфера в област Пазарджик и на тази основа да се изградят и развият общоучилищни и общински програми за ефективна превенция на насилието, съобщиха от Инспектората.
Семинарът е замислен като първа част от създаването и внедряването на общоучилищни, общински и областни програми и системи за превенция на насилието в училище. Чрез предлаганите в него методики се прави периодична „снимка”- примерно веднъж годишно, а в началото и срочно, на ниво клас, випуск, училище, община и област на негативното поведение и нагласи на подрастващите, която информация се използва за планиране на ефективни превентивни дейности за ограничаване на насилието и стимулиране на позитивни нагласи, дейности и практики сред учениците от област Пазарджик за периода 2011-2013 г.


Тази страница е видяна: 644

 Публикувано от: pamedia на вторник 22 ноември 2011 - 19:46:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В четвъртък младежите от ГЕРБ правят открито фотостудио за традиционния си конкурс "Най-щастливите влюбени"
Книги и периодични издания в лятната читалня на библиотеката в Острова
EVN България започва изпълнение на заповед от Електроенергийния системен оператор за периодични ограничения на енергия от ВЕИ в Югоизточна България
24 май в снимки
Пазарджик - 3-ти март в снимки
Снимки от тазсутрешните катастрофи
Младежите от ГЕРБ популяризират логото на ЕС
Младежите червенокръстци ще раздават топъл чай
Вечерният концерт на Празника на Пазарджик в снимки
Видео и снимки от ледения порой в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5370 сек., 0.4557 от тях за заявки.