gerbsds20211011.jpg

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик Екатерина Захариева. Тя, заедно с областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов, д-р Лозана Василева, инж. Валери Вълков, д-р Илиян Траянов и Малина Консулова-Златева регистрираха листата на коалиция ГЕРБ и СДС за участие в предстоящите две в едно – парламентарни и президентски избори.

ГЕРБ се явява отново с пълна листа от 18 кандидати. Листата е частично обновена спрямо предния път с 5 нови лица. В нея са намерили място доказани експерти в разнообразни области и лица ползващи се с голямо обществено одобрение. Седем жени и единадесет мъже, сред които трима лекари, четирима юристи, икономисти, предприемачи, инженери и педагози ще бъдат кандидати за народни представители.

За пореден път, освен вече познати имена с богат политически и експертен опит, е гласувано доверие и на перспективни младежи. Младите хора в ГЕРБ несъмнено имат своето достойно място в активната политика. Тяхното приобщаване и все по-отчетливо включване е израз на приемственост и показва нагледно, че са ценени.

Екатерина Захариева коментира, че по-различното при предстоящата кампания ще е това, че, за съжаление, все българските граждани усещат това, за което ГЕРБ предупреждаваха, а именно, че държавата е хвърлена в хаос.

“Гражданите видяха, че така наречените “партии на промяната” вече в два парламента не пожелаха да постъпят отговорно и да съставят редовен кабинет в действащ парламент, в който да се вземат важните за българските граждани решения”, коментира още Захариева. „Хората видяха също, че служебният кабинет не е готов да прогнозира бюджет дори за два месеца и отново се говори за нова актуализация. Това означава липса на предвидимост и на перспектива за българските граждани. Също така видяха, че и в двата предходни парламента бяхме готови да носим отговорност, за да може българските граждани, българската администрация и българския бизнес да имат работещ парламент, който може да взима спешни решения. В момента, в който в цяла Европа всички правителства вземат решения, за да облекчат бизнеса заради растящите цени за електроенергията, в България нищо не ес прави. В момента, в който в цяла Европа парите от Плана за възстановяване стигат до бизнеса и граждани, в България този план още не е внесен. Така че този път ще бъде по-различно от гледна точна на това, че всичко за което сме предупредили, хората вече го усещат”, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик. В заключение Екатерина Захариева изрази увереност, че избирателите за пореден път ще гласуват доверие на коалиция ГЕРБ-СДС, защото това е единствената политическа сила, която може и знае как да сложи ред в този хаос.

Ето и пълния списък с кандидатите за народни представители от коалицияГЕРБ и СДС:
1. Екатерина Захариева - юрист
2. Найден Шопов - икономист
3. Димитър Гечев - икономист
4. Валери Вълков - строителен инженер
5. д-р Лозана Василева - доктор по икономика
6. Стефан Мирев - юрист
7. Валентина Кайтазова - педагог
8. д-р Илиян Траянов - лекар
9. Стоян Вълков - предприемач
10. Малина Консулова-Златева - адвокат
11. Петър Спасов - софтуерен специалист
12. д-р Георги Дойчев - лекар
13. Димитър Балабанов - енергетик
14. Лидия Панайотова - икономист
15. д-р Мария Шопова-Кънчева - лекар
16. Красимира Пейчева - икономист
17. Стоил Малинов - адвокат
18. Борис Димитров - финансист


gerbsds20211011a.jpg


Loading...