misteriya2021.jpg

Мажоретен състав „Мистерия“ с треньор Вергиния Нешева спечели проведе Световна купа по мажоретен спорт. Състезанието се проведе на 24.10.2021 г. в град Задар, Хърватия и в него участваха 34 отбора от 10 държави.

„Мистерия“ участваше в трите възрастови групи: кадетки, джуниорки и сеньорки - с 34 деца. За момичета от "Мистерия" това беше първото им голямо състезание от 2 години насам и те се представиха повече от прекрасно, заяви директорът на ОДК-Пазарджик Емилия Спасова.
Освен световната купа мажоретките от „Мистерия” спечелиха още три златни медала, един бронзов и още две призови места. „Удивителни!” - това пък е оценката на Президента на международната федерация по мажоретен спорт (MWF) госпожа Желка Банович, дадена след приключване на състезателния ден. В края на състезанието едно от момичетата - Нели Божкова, е пожелало да изкаже благодарността си към кмета на общината и към ръководството на ОДК-Пазарджик:
„В такива моменти като вчерашния, разбираме, че всички жертви и лишения наистина са си заслужавали. Благодарим на г-н Тодор Попов, кмет на община Пазарджик, за разбирането и моралната и финансова подкрепа, която винаги е засвидетелствал към нас! Огромни благодарности към всички родители, ръководството на ОДК в лицето на г-жа Спасова и г-жа Андонова и, разбира се, на г-жа Нешева за търпението, вярата и упоритостта, с които успяват да творят чудеса”.
Loading...