sport3000krachki.jpg

Деца и ученици на възраст от 5 до 18 години се включиха днес в инициативата „Предизвикателството 3000 крачки всички заедно“. Сред младите хора имаше както активни спортисти, така и такива, които не спортуват, но пък обичат разходките на открито, имаше съвсем малки участници – от детските градини, а също и младежи от пазарджишките гимназии, имаше деца и от града, и от селата. Всички бяха обединени от разбирането, че движението е живот.

„За мен спортът е много важен, всеки човек трябва да спортува, за да е здрав”, убедително заяви Стела Маринкова от ОУ „Отец Паисий” – Пазарджик (на снимка под текста), която тренира плуване и триатлон. Нейният съученик Алекс пък играе футбол, а Жаклин Петрова е гимнастичка. Всички те бяха дошли с желание да се включат и с разбирането, че спортът е важен за здравето им.

С огромен интерес и желание в инициативата се включиха и четвъртокласници от ОУ „Васил Друмев” в Пазарджик. Те бяха научили за инициативата тази сутрин по време на часовете си и бяха успели да се организират така, че да не пропуснат мероприятието.

„Да спортуваме не означава задължително да правим коремни преси, да ходим на тренировки и състезания. Това да се движим е много по-важно и вие днес сте пример за всички ваши съученици и приятели как движението е здраве”, заяви преди старта Ренета Камберова, председател на Младежки спортен клуб „Пазарджик спортува” и инициатор на днешното предизвикателство към младите хора. Инициативата нямаше спортен характер, но участниците в действителност показаха завидно темпо при обиколката си в острова. Партньори на проявата са Lacrima и Frezco.


sport3000krachki2.jpg
sport3000krachki3.jpg
sport3000krachki1.jpg
sport3000krachki5.jpg


Loading...