ppromyanata2021_28oct.jpg

Заради противоепидемичните мерки „Продължаваме промяната” представиха листата си по време на срещите си с желаещи да разговарят с тях граждани в центъра на Пазарджик. В срещите участваха и двамата лидери на коалицията Кирил Петков и Асен Василев, както и членовете на листата за 13-ти избирателен район-Пазарджик. Хора на различна възраст пожелаха и да разговарят и да се снимат с тях по време на разходката им, която започна от градинката с паметника на Светите братя Кирил и Методий и продължи по пешеходната зона.

„Стискам Ви ръка! Аз съм от Пазарджик, но живея и ще гласувам в Асеновград за Вас!”. С тези думи възрастна дама спря Кирил Петков още на светофара пред общината. Пожела успех на всички и им заръча да направят така, че да върнат децата ѝ от чужбина. Млади хора, с които заговори Асен Василев, се интересуваха от възможността за по-добро икономическо развитие на малките населени места, така че да не е толкова голяма разлика в заплащането в областния град и по-малките общини от областта, както и в селата спрямо града.
„Избрали сте местни хора в листата. Това ми харесва!”, беше коментарът на възрастен мъж, който се обърна към Асен Василев и поздрави водача на листата Ивайло Шотев. Шотев е на 34 години, семеен, родом от гр. Пазарджик. Завършил е висше икономическо образование в Лондон, понастоящем управлява фармацевтична компания в с.Калугерово, в която осигурява работа на повече от 50 души.

С предварителната уговорка, че ще е кратко блиц интервю, двамата лидери се съгласяват да отговорят на въпросите на журналисти:

Въпрос: Г-н Петков, в Пазарджик хората Ви посрещат с голям интерес. Кои проблеми поставят пред Вас и какво решение за техните проблеми Вие намирате?

Кирил Петков: По-скоро ни спираха с пожелания за успех. Току-що се разделих с хора от ромската общност, според които е важно някой образован ром да бъде част от съветниците ни, защото по думите им не може да променим махалите, както те се изразиха, без да разчитаме на някой, който е живее там и ги разбира. Всъщност хората, които ни спряха до тук – от общината до театъра, повече ни подкрепяха, отколкото да се оплакват. Доволни са, че нашият водач е родом от Пазарджик, защото човек се грижи по-добре за мястото, откъдето е родом. Една жена, която ме спря, се обърна с молба да измислим начин да върнем внуците ѝ от Испания. Ние с Асен Василев знаем, че това не става просто така, това става с икономическо развитие и няма как да се върнат тези хора, ако тук няма работа с адекватно заплащане. И когато си свършим цялата работа, това ще бъде крайният резултат за хора като нея - да се върнат децата в България.

Въпрос: Обещахте ли ѝ го?

Кирил Петков: Ние обещаваме само едно – което ни е в името – да продължим промяната. Не може да обещаваме светли бъднини, не знаем всичко, което ще се случи пред нас, но едно обещаваме – да продължим това, което стартирахме преди 4 месеца.

Въпрос: Основният проблем на двете предишни народни събрания беше липсата на разбирателство между т.нар. партии на промяната или на протеста. Как виждате Вашето включване като своеобразна спойка между тях?

Кирил Петков: Човек първо трябва да загърби егото си – това е стъпка номер едно. И второ, всички трябва да осъзнаем, че България трябва да бъде управлявана от редовно правителство. Служебните правителства са лимитирани по техните възможности. Ние в момента с „Демократична България” имаме доста чести разговори. С Мая Манолова и „Изправи се! Ние идваме” говорихме вчера. С Мика Зайкова си говорим един път примерно на три дни – знам, че тя не е от ръководството на ИТН, но доколкото знам тя също вдига телефона на Слави и му казва какво трябва да се прави и какво не трябва да се прави и че не трябва в момента него да се играе. С БСП вчера имахме интервю заедно и те казаха: „След изборите ще говорим, ама ще говорим” – такава дискусия имахме. Истината е, че искахме да говорим с всички, но вече не можем след това, което направиха с Делян Пеевски – да го сложат първи на листата във Велико Търново, след „Магнитски” и след „Пандора”, и отделно първи в листата в Благоевград – това за нас е почти като ругатня, като някаква пародия на идеята за управлението на България. С Делян Пеевски те извадиха червена линия за нас, която нямаха.

Въпрос: А как виждате БСП в тази конфигурация? Най-вероятно ще се наложи да търсите подкрепа от тях?

Асен Василев: Аз ще ви дам пример, лично аз работех с тях, когато се прекарваше актуализацията на бюджета. В бюджетна комисия работехме много добре, приеха се смислени компромиси, така че в момента да е обезпечена държавата. Ако не беше приета актуализацията, щяхме да сме в една много тежка ситуацията. За съжаление, в зала ръководството на БСП взе едни решения, които почти взривиха бюджета. Все пак успяхме да стигнем до разрешение на проблемите, така че не очаквам разговорите да са лесни, но те трябва да се проведат и в крайна сметка да са в полза на българските граждани, защото всеки един от нас отива в Парламента да свърши нещо добро за България, а не да се мерим кой какъв е или да се защитават някакви тесни партийни интереси.

Въпрос: И накрая – предвиждате ли някакви промени в данъчното законодателство в ущърб на фирмите и на гражданите?

Асен Василев:Ние сме го казали – данъците трябва да останат такива каквито са, просто трябва да започнем да си ги събираме. Мисля, че това и показахме как се случва. Не трябваше да вдигнем данъците, за да се съберат повече пари в бюджета, за да се вдигнат и пенсиите и да се осигурят бизнесите в ковид кризата да получат подкрепа, да има и за лекарите на първа линия. Между другото с БЛС променихме методиката, така че когато нямаше много случаи през лятото, финансирането беше едно, а сега при тежка вълна на ковид е друго и плащанията са доста повече за медиците. И всички плащания трябва да се обвържат с работата, която е свършена – това ще бъде подходът ни и занапред. В средносрочната рамка ясно беше показано при приемане на актуализацията, че при актуализираните пенсии, които влизат от 25 декември, при допълнителни средства за ковид кризата догодина, при увеличени средства за пътна инфраструктура, така че пътищата да са наистина оправени, пак остават 3,5 милиарда без да имаме свръхдефицит и те остават за други политики. Ние сме заложили и искаме да се инвестира повече в здравеопазване, повече в образование и да се направи една истинска инвестиционна програма за инфраструктура в страната, така че да се подобри свързаността, като говорим за свързаност между Северна и Южна България с тунели под Стара Планина, така и за свързаност в Северна България с няколко моста над Дунав, така че да се отпуши този район и не на последно място – да се подобрят връзките между областните градове, защото не малка част от тях са в окаяно състояние. Ту ще посоча в региона пътя за Смолян.

Ppromyanata2021 28oct1

На снимката: Водачът на листата Ивайло Шотев разговаря с граждани

Заради противоепидемичните мерки и с оглед на безопасността на всички предвиденото представяне на листата не се проведе по начина, по който обикновено протичат тези представяния – на среща с обществеността, затова помолихме останалите членове на листата на „Продължаваме промяната” да се представят сами. Водачът на листата Ивайло Шотев Ви представихме още преди кампанията - за него може да прочетете подробно тук >>>

След водача на листата на ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА следват:

 адв. Петър Куленски

Казвам се Петър Куленски, на 35 г., от гр. Пазарджик. Учил съм в Езикова Гимназия „Бертолт Брехт“ в гр. Пазарджик, а след това завърших специалност Право в СУ „Свети Климент Охридски“.  Притежавам и магистърска степен по „Публични финанси“. От повече от 11 години съм практикуващ юрист, понастоящем адвокат и партньор в българо-немска адвокатска кантора, фокусирана върху предоставянето на пълно правно обслужване при реализацията на чуждестранни инвестиции в България. Голяма част от живота си съм посветил на волейбола, като защитавам цветовете на волейболен клуб Бенковски Пазарджик от неговото създаване през 1999 г. Обожавам риболова и почти всяка свободна минута прекарвам сред природата.

Продължавам промяната, защото искам всички ние да живеем в страна с нулева корупция, с достъп до качествено здравеопазване и една по-чиста природа.

 

 д-р Данчо Гурдев

Името ми е д-р Данчо Гурдев, лекар, анестезиолог – реаниматор в МБАЛ Велинград. Семеен, с две деца. От години ежедневието ми е свързано със спасяване на човешки животи. Това е на което съм се отдал и което обичам. Затова и когато ме поканиха да участвам в Продължаваме промяната, не бях напълно сигурен, че искам. След това си дадох сметка, че ако един млад, квалифициран и професионално реализиран човек не се включи в така наложителната промяна в страната ни, тогава кой?

Продължавам промяната с една единствена цел - подобряване живота на всеки един наш сънародник чрез умножаване на свършеното от Кирил Петков и Асен Василев в следващите 4 години.

 

Василена Загорска

Казвам се Василена Загорска, на 36 г., от гр. Пазарджик, където живея и до момента. Завършила съм средното си образование в МГ „Константин Величков“, а магистърската ми степен е придобита в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работя в сферата на финансите в просперираща компания в нашия регион. Като всеки гражданин вярвам в промяната.

Продължавам промяната, защото искам българите да останат да живеят в родината си.

 

Евгени Найденов

 Евгени Найденов е спортен мениджър. Завършил е в Гренобъл, Франция. Работи като футболен агент с академията на Хебър Пазарджик. Спортен коментатор в БТВ.

 

 Камен Манев

Казвам се Камен Манев, на 33 години. Завършил съм Американския Колеж в София, бакалавър съм по Икономика и Бизнес Администрация от Университета Виктория, Канада и магистър Финанси от Esade University, Испания. Работил съм близо 10 години за големи български и международни компании на ръководни позиции. През 2013 г. се върнах в България с желанието да развивам бизнес тук и към настоящия момент съм съдружник и финансов директор в успешна компания в сферата на туризма.

Продължавам промяната, защото е важно младите и честни хора да виждат бъдещето си в България.

 

 Виктория Димитрова

Казвам се Виктория Димитрова, на 37 години, от гр. Пазарджик. Завършила съм Математическата гимназия в града, а след това защитих магистърска степен по счетоводство в УНСС, гр. София. От 2005 г. се занимавам със счетоводство в частния сектор.

Продължавам промяната, защото всеки един български гражданин заслужава по-добри условия за живот в собствената си страна.

 

Ивайло Иванов

Казвам се Ивайло Иванов, на 41 г., семеен, с едно дете. По образование съм инженер, владея немски и английски език. От 2007 г. съм собственик и мениджър във фирма за вентилируеми фасади, покриви и изолационни облицовки на сгради.

Продължавам промяната, защото съм силно вдъхновен от нейния старт!

 

 Александра Попова

Аз съм Александра Попова, на 34 г., от гр. Велинград, семейна, с едно дете. По образование съм IT специалист, понастоящем работя като уеб дизайнер в голяма българска IT компания. За първи път взимам участие в политически проект, защото вярвам, че за да има истинска промяна, тя трябва да започне от всеки един от нас.

Продължаваме промяната, защото вярвам, че този път тази промяна ще бъде реална и за добро. Защото искам, когато детето ми порасне, да живее в една нормална, просперираща страна и ще бъда горда, дори ако само с една малка частица и аз съм допринесла това да се случи

За листата на „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОМЯНАТА” може да гласувате под №25 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
ppromyanata2021_28oct2.jpg
ppromyanata2021_28oct3.jpg


Loading...