m_manolova_septemv1.jpg

Водачът на листата на коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме!" в 13 МИР Мая Манолова и кандидати за народни представители се срещнаха с жители на населени места при предизборната си обиколка в Пазарджишка област.

M Manolova Septemv2

"Освен общата тревога от разпространението на COVID, а и от недомисления здравен сертификат, който на практика прави пуст града и празни заведенията, пречи на малките фирми и хората, които са притеснени и от редица местни проблеми", отбеляза при пристигането си в Септември Манолова.

M Manolova Septemv3

На прага на икономическа и социална криза, когато инфлацията на хранителните продукти със сигурност ще скочи до двуцифрено число, хората са притеснени, че в Септември има предложение за повишаване на данъците, което предложение е на обществено обсъждане. С един млн. лева ще бъде по-скъпо сметопочистването и сметоизвозването в Септември. Говорихме с хора тук, в града ите твърдят, че такса смет в Септември ще стане по-висока от същата такса в софийски квартал на аналогичен имот.
Принципно, в условията на икономическа криза, на обедняване на населението и поскъпване на живота, нашият призив към общинските съвети е да се въздържат от повишаване на данъците, защото това ще удари най-тежко населението. Хората не са се замагнали. Напротив, в тежка ситуация се намират, притеснени са, разтревожени са. Всичко ще поскъпне от 1 януари - тока, природния газ, водата. Ако и данъците се вдигнат по настояване на местните власти, това наистина ще бъде удар върху бюджетите на домакинствата на обикновените хора. Така водачът на листата на "Изправи се БГ! Ние идваме!" коментира намерението такса смет да бъде увеличена в община Септември от новата година. Тя се солидаризира с протеста на местните жители от недовършения участък на пътя Пазарджик -Костенец между с. Звъничево и разклона за Септември.

Хората са убедени, че започването на строителството там е било с чисто предизборни цели преди изборите през април. То трябваше да бъде завършено до края на юни, но не е завършено. Това е огромно неудобство за хората, които пътуват. И затова протестите имат своите абсолютно легитимни основания. Апелът ни е всичко, което е започнато да бъде довършено, защото неудобствата за хората са прекалено големи и са несъизмерими с ползите на политиците от краткосрочни дивиденти на някои парламентарни избори, посочи Манолова .

Като формация, която следи да си опазваме природата и до спрем да я унищожаваме, ние се противопоставяме срещу всеки такъв опит. Имаме сигнали за разрастването на кариерата във Ветрен дол, което ние ще проверим, и естествено сме на страната на гражданите, които не са съгласни фирми, близки до управляващите, да се възползват от природните дадености на България и да печелят за сметка на унищожаването на българската природа.
В следващата комисия по ревизията ще има специален фокус, специален раздел за безобразията и корупцията в местната власт. Така че в момента приемаме сигнали, които след това ще осветим, ще покажем и ще настояваме извършителите да носят своята отговорност. Хората искат да знаят къде изтичат парите им. Защо, макар да се отделят десетки милиони левове, нито инфраструктурата се подобрява, нито животът им става по-добър, поясни лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

M Manolova Septemv4

В Малко Белово Мая Манолова и придружаващите я кандидати за народни представители се срещнаха със земеделски производители и жители на населеното място, които поставиха възникналия проблем след стрителството на новото трасе на високоскоростния железен път в близките покрайнини. С изграждането те се лишават от жп спирката, която ще бъде ликвидирана, а така също и от прекия достъп до обработваемите земеделски имоти от другата страна на линията. Така, вместо сегашните 500 метра, земеделските производители ще трябва да изминават със селскостопанската си техника път от 5 километра в едната посока и толкова в обратната, за да достигнат до имотите си, които всъщност са на 500 метра.
"Трябва да се намери решение, защото не е нормално да се изгражда инфраструктура, която да създава проблеми на хората. Не е единственият случай, когато, без да се мисли, се прокарват и предвиждат трасета. Това, което ние ще направим, е да организираме една среща при областния управител. Ще настояваме да събере отговорните институции и да видим какво решение може да бъде взето, така че да не препятства занятието на хората", увери присъстващите Манолова.

 

 
Loading...