tp_mistery2021b.jpg

Тържествено посрещане организира Община Пазарджик на световните шампионки от мажоретен състав "Мистерия" при Общински детски комплекс - Пазарджик в спортния комплекс "Зона на здравето".

"Исках да засвидетелствам с личното си присъствие тук своето отношение към вас, мили момичета, и да ви изкажа своята огромна благодарност, и не само моята, а и на целия екип на Общината, на всички жители на нашия град. Вие също започвате да се превръщате в една от нашите спортни емблеми. Да ви честитя тази титла, която ви приляга. Скъпи родители, вие показвате това, което се опитваме от толкова години да направим. Да направим, така, че тези момичета, първо - да имат дух на победители, вие да се гордеете с тях, ние да се гордеем с тях и второ - да даваме добрия пример, който обществото трябва да вижда. За това, че в Пазарджик растат шампиони, растат лидери, растат млади хора, които вярват в себе си, показват това, което могат и правят така, че да оставят славна страница в нашата спортна история.“, поздрави шампионките Тодор Попов.

„Всички знаем, казвал съм го много пъти, но пак искам да го повторя: Няма случаен успех в живота. Защото, за да станеш най-успешният в това, с което се занимаваш, се иска много труд, много работа. Знам много добре какво означава да направиш колектив, да го съхраниш, да го мотивираш.

Така че, голяма благодарност на вас, момичета, на вашите родители и разбира се на вашите треньори. Защото сборът от всички тези усилия прави това, че вие сте номер едно.

Гордеем се с вас! Вие сте нашите шампионки! И искам да продължавате все така. Аз съм убеден, че този спорт рано или късно ще стане олимпийски, за да може да носите медали не само от световни първенства, но и от олимпиади.", категоричен е кметът на общината.
Тодор Попов увери световните шампионки и техните треньорки, че лично той и Общината ще продължат да ги подкрепят и възкликна: "Ето, това е лицето на нашия град! И независимо от предизвикателствата на времето, в което живеем, независимо дали някой ни харесва, или не.

Момичета, запомнете и още едно нещо - успешните хора винаги са в центъра на вниманието. Успехът не се прощава лесно. Затова трябва да имате кураж. Бъдете все така успешни, това ще ви помогне и в живота. Винаги съм казвал защо сме успешни тук в Пазарджик. Защото ние надграждаме. Стъпка по стъпка, всяка година . Това е рецептата. Тази зала до края на годината ще бъде готова, догодина ще направим и другата зала. Продължаваме с инвестициите по отношение на инфраструктурата и още, и още. За да можем да се гордеем, че сме от Пазарджик. Всичко, което зависи от нас, тази енергия трябва да я впрегнем в добри и позитивни неща. Вие сте добрият пример, не го забравяйте!", завърши Попов.

Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова отбеляза, че пазарджишките "мистерии" имат достатъчно успехи зад гърба си, а това е поредният голям, с който доказват колко значими неща правят.

"Вие сте изключително добри. Показахте го на цяла България в "България търси талант", показвате го постоянно. Искам да благодаря на момичетата, да благодаря на Виргиния за това, че са толкова прекрасни, толкова красиви и толкова послушни, толкова мили. Не защото са си наши, но те са най-хубавите. Каквото мога, аз с моя опит в художествената гимнастика, винаги ще ви го предам. Вие сте гордостта на Пазарджик и на България. Бъдете щастливи, бъдете здрави, слушайте треньорите си , защото това е много, много важно", пожела Ренета Камберова на шампионките от „Мистерия“.

"Много сме щастливи, че децата достигат върхове. Разбира се, те ще продължат да се трудят, за да може името на нашия град и на община Пазарджик да бъде не само на първо място в страната, но и на световно ниво. От което , пък ние, родителите сме много горди.
Благодаря за помощта г-н Попов, предполагам, че няма да бъде последна и винаги ще бъдете зад нас, за което ние сме благодарни. Жив и здрав бъдете! Много успехи, бъдете благословен и всичко, което вие си поставите като цел, виждаме, че се случва. Благодаря още веднъж от името на родителите", обърна се към кмета на общината майка на момиче от отбора.

"Ние, като родители, всеки ден се борим децата ни да са щастливи и да плачат от радост. Аз успях това да го видя с очите си. Да видя сълзите на вашите деца от постигнатия успех и от това, че са изключително щастливи от труда, който са положили, и наградата, която взимат. Няма нищо по-ценно от това. Тази емоция не може да се опише с думи, тя може само да се преживее. Така че ви благодаря!", сподели искрено развълнувана треньорката на шампионките Виргиния Нешева.


tp_mistery2021a.jpg
tp_mistery2021.jpg
virginiya_nesheva2021.jpg


Loading...