judo_210321_1.jpg

С четири медала се окичиха младите джудисти на СК „Кодокан“ и Спортното училище на проведеното в почивните дни много оспорвано състезание по джудо. Държавният личен шампионат за мъже и жени събра на 20 и 21 март в Спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик 379 джудисти от 34 клуба в страната. При изключително силна конкуренция състезателите на „Кодокан“ се представиха отлично, като взеха медали в няколко категории.

При мъжете 17-годишният Мариян Палев в кат. 73 кг се класира втори, доказвайки че е готов за срещи и с най-силни съперници. Десетокласникът от Спортното училище изигра седем срещи с изключителен успех. Горан Козарев също спечели среброто в кат. 60 кг, Любомир Станоев /кат.73кг/ и Борислав Владов /кат.90кг/ се класираха трети в своите категории.
В същата група на мъжете Виктор Танковски и Ивелин Танковски, ученици от Спортонто училище, се класираха на пето място при много силна конкуренция в своите категории. Божидар Делчев стана седми в кат. 73Кг, а Ангел Славков и Цветомир Тодоров от Спортното училище се класираха на девето място в кат. 100 и +100 кг.
При жените Мария Горева, Радина Сербезова – ученички от Спортонто училище, и Красимира Кендерова се класираха пети в своите категории. Мария Малинова, една бъдеща голяма надежда на Спортното училище и „Кодокан“, този път остана на седмо място, като не успя да преодолее много силните състезателки в кат. 52 кг.
Надпреварата е първа за сезона в родното първенство. За призовите места при мъжете спориха 236 състезатели, а при жените 143 в общо 14 теглови категории. Изключително силно състезание, в което 90% от участниците бяха от национални отбори. Сред тях и Борис Георгиев, кат.100 кг, който на турнира „Гранд шлем“ в Ташкент стана втори и има 7000 точки в олимпийската ранглиста.
На официалното откриване на турнира приветствие към участниците отправиха Ренета Камберова, бронзова олимпийска медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика, а сега отговаряща за спорта към Общината, Георги Георгиев – бронзов олимпийски медалист и член на управителния съвет на БФ Джудо и директор на Спортното училище в Пазарджик, както и президентът на федерацията Румен Стоилов.

Judo 210321 2

Judo 210321 3


judo_210321_4.jpg


Loading...