doizmisleno_shtastie.jpg

С новата си книга „Доизмислено щастие“ преподавателят историк Илия Михайлов отново инициира кампания – този път ще е в подкрепа на Дома за деца и младежи с увреждания „Вяра, Надежда и Любов“ в Пазарджик, а децата от Дома са автори на илюстрациите в книгата. Тя ще излезе от печат до седмица. Приходите от нейната продажба ще са в подкрепа на кампанията, а лица на кампанията ще бъдат известни музиканти и артисти, обяви в социалните мрежи авторът на „Доизмислено щастие“ Илия Михайлов. Повод за инициативата е 30-годишният юбилей на Дом „Вяра, Надежда и Любов“.

Пред Невена Петрова от БНР Илия Михайлов споделя, че идеята за заглавието е взел от изказване на Цветана Манева, споделено при представянето на книгата за нея с автор Георги Тошев. Цветана Манева е завършила представянето с мисълта, че понякога си доизмисля хората, за да може по-лесно да им прощава и да продължи да ги обича. „Това много ме впечатли и го използвах като идея за заглавието“, сподели Илия Михайлов.

Книгата е под редакторството на Георги Спасов, корицата е дело на Катрин Малинова, а с децата от Дома, чиито творби са включени в изданието, рисува Дияна Николова.
Loading...