babinden_mbal_higia2022gg.jpg

Бабинден традиционно е два пъти годишно – по стар и нов стил

Бабинден е два пъти пъти в годината и се празнува и по стар, и по нов стил. Тези, които поемат живота в свой ръце, заслужават да ги почитаме ежедневно, ежеминутно даже. Днешният 21 януари е Ден на родилната помощ - на всички, които преди са „бабували“, а сега разполагат с модерна апаратура и помагат на младите майки да родят без болка и без стрес.

Babinden Mbal Higia2022a

Наричания за здраве, берекет, любов и леки раждания се чуваха през целия ден, във всички родилни отделения в областта. И заедно с пожеланията „Честит празник!“ проплакаха и новите жители на Пазарджик и областта.
В „Хигия“ посрещнаха празника с момиченце - Божидара – втора рожба в семейството на Стефка Каеджийска и Ненчо Чуклев от Панагюрище. Отслужен беше тържествен водосвет и спазен обичаят с измиване на ръцете на акушер-гинеколозите. Началникът на отделението по Акушерство и гинекология д-р Пламен Станев благодари на колегите си за професионалния хъс в работата и на ръководството на болницата – за подкрепата, която срещат.

Babinden Mbal Higia2022aa


“Щастлива съм, че съм мениджър на екипа от най-добрите професионалисти, отговорни и достойни хора! Бъдете здрави и все така всеотдайни“, пожела на медиците изпълнителният директор на болница „Хигия“ д-р Цветелина Спиридонова.
„В дни на предизвикателства, една добре работеща институция винаги се откроява. През тези години минахте през много кризи, но показахте, че сте най-добрите и най-успешните, благодаря ви, гордеем се с вас“, поздрави медиците кметът на Пазарджик Тодор Попов, който също уважи празника в „Хигия“. Поздравителен адрес до лечебното заведение, лекарите и акушерките изпрати и областният управител на Пазарджик Иван Васев. Много приятни емоции предизвикаха ученици от 1-ви „В“ и 4-ти „А“ клас на I ОУ „Св. Климент Охридски“, които изненадаха екипа с ръчно изработени картички.

Babinden Unihospital2022

Момиченце и момченце се родиха тази сутрин в Отделението по акушерство и гинекология на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Началникът на отделението д-р Мерал Ефендиева пожела през цялата година поводите за радост за целия ѝ екип да са многобройни. Д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на лечебното заведение, благодари за професионализма, всеотдайността и отговорността на специалистите и пожела да продължат да пазят благородството на най-чистия момент в човешкия живот.
Колкото са пръските във въздуха, толкова да са децата през годината, както се плъзга сапуна в ръцете ни, така да е лесно раждането на майките, бяха част от благопожеланията отправени днес, 21 януари – Ден на родилната помощ, в МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Babinden Mbal Pz2022a

Шест бебета проплакаха в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик в навечерието на Деня на родилната помощ. От началото на 2022 година в отделението на бял свят са се появили 32 новородени, от които 19 момчета и 13 момичета. 600 са бебетата, родени в МБАЛ-Пазарджик през 2021г. От тях 309 са момченца, а 291 са момиченцата. Лесно да се раждат бебетата през 2022г си пожела началникът на отделението д-р Илиян Траянов. „АГО на МБАЛ-Пазарджик бележи ръст в раждаемостта, което е най-точният критерий за добрата работа и за доверието на пациентите“, отбеляза д-р Траянов. Той пожела на всички работещи в АГО и Неонатологично отделение здраве в семействата, защото това е най-важното и да продължават да са все така отдадени на работата и професията, която е много тежка.
„Когато се работи със сърце работата не само, че не натоварва, но и носи много позитивни емоции, които ние всеки ден изпитваме с раждането на нов живот. Бъдете здрави, бъдете благословени и нека тази година да е по-спокойна и по-успешна за всички в цялата болница“, пожела още д-р Илиян Траянов.
Кметът Тодор Попов, който беше гост на тържеството заяви, че иска да засвидетелства своето уважение към всички, които работят в двете отделения.
„Вие сте хората, които с труда си правите едно от най-важните неща да помагате в божието чудо-даването на живот. Да си пожелаем тази година всички предизвикателства, свързани със зарази и болести да отшумят. Пожелавам Ви да се радвате на живота, да сте здрави и да бъдем малко по-добри всеки ден, не само на празниците. Постигнатите от вас резултати са повод за гордост“, допълни кметът Тодор Попов.
Loading...